Klađenje

Home » Klađenje

Vodič i trikovi za što uspješnije online klađenje u sportskim kladionicama

Online klađenje omiljena je zanimacija stotinama tisuća sportskih znalaca u Hrvatskoj. No, malo je onih koji postižu uspjeh na svojim listićima. Razlog je taj što sportsko klađenje traži dobro poznavanje matematičke vjerojatnosti, kao i lukav izbor oklada koje ćete odigrati.

Bilo da prakticirate klađenje uživo ili se kladite prije početka utakmica, potrebna vam je dobra dugoročna strategija kako biste bili uspješni u sportskoj prognozi. Sve kreće od pravilnog izbora online kladionice, a nastavlja se optimalnim odabirom kvota i oklada. Uz sve to, bitno je i racionalno raspoređivati svoj ulog na listićima, kako biste maksimalno povećali svoje izglede za dolazak do profita na kraju mjeseca.

Baš zbog toga ovdje donosimo detaljan vodič koji će vam pokazati kako izgleda ozbiljno online klađenje. Predstavit ćemo sve najvažnije trikove koje igrač ima na raspolaganju. Osvrnut ćemo se na osnove, ali i na napredne strategije, kako biste dobili kompletnu sliku o onome što donosi uspjeh u svijetu sportske prognoze.

Što je online klađenje?

Online sportsko klađenje je ništa drugo nego predviđanje ishoda sportskih utakmica. Vaš je cilj točno predvidjeti kako će neki događaj završiti, što će u internetskoj kladionici biti nagrađeno dobitkom.

U Hrvatskoj sportsko klađenje online zaista cvjeta. Igrači su shvatili koliko je komotnije kladiti se putem mobitela, u odnosu na uplatu listića na šalteru u poslovnici. Zato je iz godine u godinu sve više onih koji prognoziraju utakmice na Internetu.

Procjenjuje se da se oko stotinu tisuća igrača kladi na Internetu svakog tjedna u Hrvatskoj. Tamo su im dostupne oklade prije početka utakmica, ali i klađenje uživo. Sportski događaji detaljno su razrađeni pa uz prognoziranje pobjednika možete predviđati i koliko će golova pasti, kao i mnoge druge segmente utakmice.

Sve to zaokružuju besplatni prijenosi unutar vašeg računa, kao i različiti bonusi. Zato ne čudi da je online klađenje danas vrlo popularno u Hrvatskoj, a i diljem svijeta.

Kako se kladiti online

Kako biste mogli uplatiti svoj listić na Internetu, potrebno je obaviti nekoliko uvodnih radnji. Bilo da vas zanima Germania klađenje ili neka druga domaća kladionica, dužni ste prvo izraditi korisnički profil.

Nakon toga slijedi verifikacija profila. Radi se o potvrdi identiteta, što je vrlo jednostavno uz Favbet online klađenje, ali i na web stranicama drugih kladionica. Slijedi prijava u profil i vaša prva novčana uplata na korisnički račun.

Odlično je što uz prvi depozit u svim ozbiljnim online kladionicama dolaze i vrijedni bonusi. Pa vam tako PSK internet klađenje daje priliku uzeti 100 eura bonusa, a zanimljive cifre pronaći ćete i na drugim web lokacijama za sportsku prognozu.

Jednom kad otvorite profil i uzmete bonus, preostaje vam posvetiti se provođenju vlastite strategije. Mogu to biti “pre-match” oklade, a i predviđanje ishoda dvoboja dok su utakmice u tijeku. Imajte samo na umu da PSK uživo klađenje ide uz besplatan streaming brojnih utakmica, što olakšava odluku na koga tipovati. Isto vas čeka i kod drugih renomiranih hrvatskih online kladionica.

Uglavnom, bilo da ste odlučili iskušati PSK online klađenje ili ponudu bilo kojeg drugog priređivača igara na sreću, na vama je izraditi profil, uplatiti novac i uzeti dostupne darove. U nastavku ćemo malo pobliže predstaviti kako to izgleda u praksi…

1. Registracija

Registracijski postupak sličan je u svim domaćim online kladionicama. Na vama je pronaći formular i ispuniti tražene podatke. Neke od tih podataka možda ne znate napamet. Izdvajamo OIB, broj osobne iskaznice i IBAN. To su brojke koje ćete morati upisati u obrazac, a pronaći ćete ih na vašim osobnim dokumentima.

Kada ispunite formular dalje je jednostavno, no imajte na umu da vam registracija omogućuje i preuzimanje bonusa. To ćete realizirati kroz sljedećih pet koraka:

 1. Pronađite link za registracijski obrazac na naslovnici online kladionice.
 2. Ispunite sva tražena polja, pretplatite se na newsletter i prihvatite uvjete korištenja web stranice.
 3. Kliknite na aktivacijski link koji će doći na vaš email.
 4. Prijavite se u svoj novi profil i napravite prvu novčanu uplatu.
 5. Preuzmite vaš bonus dobrodošlice.

2. Ostvarivanje bonusa

Svaki igrač u online kladionici ima pravo na bonus. Postoje promocije namijenjene novim igračima, kao i postojećim korisnicima. Već prilikom registracije možete uzeti pregršt darova. Obično se radi o novčanom bonusu na depozit, u vrijednosti 100 eura ili većoj.

Važno je napomenuti da sportske kladionice traže da prihvatite uvjete bonusa, prije nego dobijete gratis sredstva. Katkad je potrebno i odlučiti se između bonusa za klađenje i bonusa za online casino. Zato posebno pripazite na bonus dok popunjavate registracijski obrazac. Nemojte propustiti potvrditi njegovo preuzimanje.

Nemojte također zaboraviti da bonus uvijek ima svoja pravila korištenja. U sportskom klađenju obično je točno određeno na koje kvote ga imate pravo koristiti te koliko događaja mora biti na listiću. Postoji i zahtjev za reinvesticijom, od 1 do 6 puta, ovisno gdje se kladite. Bonus ima i svoj vremenski rok, najčešće 30 dana. Svakako pročitajte uvjete korištenja prije nego ga iskoristite.

Naravno, bonus dobrodošlice nije jedina promocija na koju imate pravo. Tu su još besplatne oklade koje će vam online kladionice povremeno dijeliti. Do gratis sredstava možete i kroz program vjernosti. Sve to olakšava vašu dugoročnu strategiju pa detaljno testirajte sve opcije vezane uz bonuse, kako biste maksimizirali svoje izglede u dvoboju s bookmakerima.

3. Uplata na odabranu online kladionicu

Da biste mogli ganjati dobitak na svojim listićima, potrebno je uplatiti novac na korisnički račun. Postoji nekoliko osnovnih načina kako do napraviti. Najjednostavnije je prenijeti sredstva uz pomoć debitne i kreditne kartice. Samo ćete upisati svoje ime, broj kartice, datum njezinog isteka, sigurnosni broj i iznos uplate.

Isto možete napraviti i uz pomoć e-novčanika. Na vama je povezati svoj online novčanik s računom za klađenje te zatim povući iz njega novac. Bonovi vam pak daju priliku za diskretnu uplatu, upisivanjem 16-znamenkastog koda. Uplata je također moguća gotovinom u poslovnicama, što ima smisla samo ako je prodajno mjesto u vašoj blizini.

Minimalni iznos uplate razlikuje se od kladionice od kladionice. Obično je postavljen na 5 eura za bankovne kartice, s tim da Favbet dopušta i uplatu 1 eura. Uz Aircash možete prenijeti 1 euro i u Prvoj Sportskoj Kladionici. Nešto su viši limiti za Skrill i bonove, a najniži za uplatu na šalteru.

4. Provjeravanje koeficijenta

Prije nego uplatite svoj listić svakako je nužno analizirati dostupne koeficijente. Na vama je provjeriti u kojoj online kladionici su najviše kvote na vama zanimljivim okladama. Ponekad će biti najbolji koeficijenti na jednom web mjestu, katkad na drugom. Zato ima smisla otvoriti račun u dvije do tri renomirane sportske kladionice.

Bitno je također ispitati sve opcije koje imate na raspolaganju. Naime, nekad se više isplati prognozirati pobjednika, a nekad je lakše put do dobitka tražiti kroz specifične oklade. Hendikep, poluvrijeme/kraj, točan rezultat, oba tima daju gol i zbroj golova. To su samo neke od dostupnih oklada u našim kladionicama. Zato nije uvijek potrebno forsirati predviđanje pobjednika, već treba odabrati onu opciju koja ima najveće izglede donijeti vam profit.

5. Klađenje online

Jednom kad odaberete online kladionicu s najboljim kvotama i uplatite novac na račun, vrijeme je za uplatu vašeg listića. To ćete realizirati klikanjem onih koeficijenata koje želite međusobno kombinirati.

Odabrani sportski događaji pojavit će se s vaše desne strane na ekranu računala, pregledno ispisani. Na mobitelu se obično vaš listić nalazi u donjem dijelu i imate ga pravo podići preko cijelog ekrana.

Nakon što se vaši parovi ispišu na listiću, na vama je još odlučiti hoćete li igrati običan ili sistemski listić. Uz sistem imate pravo na promašaj, ali dobitak je u pravilu manji. Na kraju ćete još odrediti iznos vašeg uloga i klikom na polje za uplatu listića finalizirati vašu prognozu.

Jednom kad je listić uplaćen, u svakom trenutku možete pratiti stanje parova na njemu unutar vašeg računa. Vidjet ćete točno koji su događaji pogođeni, a koji eventualno nisu. Hrvatske kladionice uvele su i cash out, što vam omogućuje da isplatite dobitak i prije završetka svih utakmica. To svakako uzmite u obzir, pogotovo ako je zadnji par na listiću problematičan pa želite izbjeći nepotrebnu dramu.

6. Isplata dobitka

Nakon što vaš listić rezultira odličnim dobitkom, vjerojatno ćete poželjeti zaradu isplatiti sa svog računa. Postoji nekoliko opcija kako to napraviti. No, moramo prvo naglasiti da je uvjet za uspješnu isplatu verifikacija vašeg profila. Nju smo već ranije spomenuli, a trenutno se provodi slanjem kopije vaše osobne isprave i selfie fotografije nadležnim službama. Možete se identificirati i osobnom iskaznicom na šalteru u poslovnici.

Dobitak je moguće isplatiti na vaš bankovni račun. Obično su potrebna do tri radna dana da ova transakcija prođe. Isplata na e-novčanik prolazi nešto brže, unutar 24 sata. Zaradu imate priliku preuzeti i u poslovnici.

Metoda isplateVrijeme transakcijeMinimalni iznos
Bankovni račun1-3 radna dana5 €
E-novčanikDo 24 sata5 €
PoslovnicaTrenutno1 €

Online klađenje: Prednosti

Online klađenje ima brojne prednosti. Toliko je naprednije u odnosu na papirnate listiće da danas gotovo da nema smisla tražiti prodajno mjesto sportske kladionice. Izdvajamo šest najvećih prednosti internetskih kladionica:

 1. Dostupnost – online klađenje dostupno vam je bilo kad i bilo gdje. Možete u njemu sudjelovati u svako doba dana. Zahvaljujući mobilnom uređaju do željenih oklada imate priliku doći u manje od minute. To zlata vrijedi ako se radi o koeficijentu za kojeg znate da će ubrzo biti smanjen ili čak nestati iz ponude.
 2. Filtriranje ponude kladionice – na web stranicama za klađenje sve je pregledno sortirano. To olakšava potragu za tipom oklada koji vam najviše odgovara. Bilo da je u pitanju hendikep, zbroj golova ili oba tim daju gol, imate priliku potražiti ponudu ovih specifičnih oklada posebno ispisanih za neko natjecanje. Pretraživati ponudu još možete po sportovima, ligama i utakmicama. Sve to put do obećavajućih kvota čini puno lakšim nego u poslovnici.
 3. Mogućnost klađenja uživo – online kladionice nude live oklade na gotovo svaki sportski događaj. To znači da se na utakmicu možete kladiti putem mobitela čak i nakon što je već započela.
 4. Jednostavnost – online klađenje je idealno za nekog tko traži lako i brzo slaganje listića. Sve je dostupno na vašem telefonu, uz finalizaciju uplate za koju vam neće trebati duže od nekoliko sekundi. Nema sumnje, internetske kladionice svojim su nam sučeljem maksimalno olakšale sportsku prognozu.
 5. Sigurnost – internetsko klađenje sasvim je sigurno za vaš novac. Ne može vam se dogoditi da izgubite papirnati listić, bez kojeg nemate pravo preuzeti svoj dobitak. U online kladionicama sve se nalazi na serveru, a vaš račun zaštićen je modernom SSL enkripcijom koja štiti vaše osjetljive podatke. Prijenos novca odvija se u dodatno zaštićenom prostoru, gdje ni sama kladionica nema pristup vašim bankovnim podacima.
 6. Promocije i bonusi – darovi u online kladionicama veliki su korak naprijed u odnosu na klađenje na šalteru. U prošlosti smo mogli samo sanjati o besplatnim okladama. Sada su dostupne gotovo svakog tjedna na renomiranim web stranicama za sportsku prognozu. Bonusi i promocije daju nam priliku još malo poboljšati svoju poziciju u odnosu na bookmakere. Njihovim pametnim korištenjem definitivno rastu izgledi za dolazak do profita na kraju mjeseca.

Ponuda online klađenja

Online klađenje daje vam priliku kladiti se u Hrvatskoj na tridesetak različitih sportova. U ponudi su između ostalog šah, floorball, lakros, kriket, keltski i australski nogomet. Kladiti se možete i na brojne borilačke sportove, uključujući MMA i boks. Tu je i motosport, s Formulom 1 koja nudi odličnu priliku za dolazak do dobitka.

Ako pitate hrvatske kladitelje, sport broj 1 za klađenje definitivno je nogomet. Na utakmice popularnih klubova godišnje se u našoj zemlji uplate milijuni listića. Isto vrijedi i za reprezentativna natjecanja. Košarka, rukomet, tenis, vaterpolo i hokej na ledu također spadaju među sportove koji imaju mnogo poklonika među domaćim kladiteljima.

Osim na sport, u domaćim kladionicama još imate pravo prognozirati ishod političkih izbora te dodjela filmskih i muzičkih nagrada. Dostupne su čak i oklade na vremensku prognozu. Dakle, ponuda online klađenja je raskošna, no važno se držati onih događaja o kojima posjedujete najviše relevantnih informacija.

Klađenje uživo

U hrvatskim kladionicama klađenje uživo barem je jednako popularno kao i oklade prije početka utakmica. Ovaj tip klađenja je odličan, jer katkad je lakše predvidjeti ishod dvoboja dok pratite akciju u realnom vremenu.

Naravno, uvjet za live klađenje je izrada korisničkog računa u online kladionici. Nakon toga je na vama samo pratiti utakmice i zgrabiti kvotu dok je na svom vrhuncu. Mogućnost igre putem mobitela to vam olakšava, jer do željenih oklada imate priliku doći već u nekoliko sekundi.

Uz klađenje uživo dolaze do izražaja oklade poput zbroja golova i hendikepa. Brojne opcije su pred vama, uključujući pogađanje točnog rezultata i učinka igrača. Bitno je samo imati dobar osjećaj za vrijednost kvota i igrati isključivo isplative opcije. Iskusni igrači će vam reći da koeficijente ispod 1,70 gotovo da se uopće ne isplati igrati uživo. Vaš cilj je prije svega uhvatiti tečaj dok je velik. Na kraju ga imate pravo unovčiti uz pomoć cash out opcije, baš kao da ste na burzi dionica.

Što utječe na iskustvo online klađenja?

Nema sumnje, online klađenje ima pregršt prednosti i svatko tko drži do sebe danas bi se trebao kladiti na Internetu. No, treba pritom paziti na nekoliko detalja, jer nećete u svakoj kladionici pronaći jednake uvjete za igru.

Kao prvo, najvažnija je sigurnost stranice i njezina vjerodostojnost. Provjerite kakvu licencu ima kladionica i koristi li enkripciju koja štiti vaš račun. Pročitajte i recenzije postojećih korisnika, kao i mišljenje eksperata sa specijaliziranih portala poput našeg. Nema sumnje, iskustva drugih igrača dat će vam jasnu sliku što vas čeka nakon što se registrirate.

Na iskustvo klađenja također utječu ponuđene oklade i kvaliteta koeficijenata. Bitna je i prilagođenost sučelja ekranu mobilnog telefona. Ne zaboravimo ni dostupne metode plaćanja, kao ni besplatne prijenose. Sve su to faktori koji guraju neke online kladionice na vrh u Hrvatskoj, a druge uz njih ispadaju sasvim prosječne.

Jeste li spremni za klađenje online?

Online klađenje ogroman je korak naprijed u odnosu na način na koji smo uplaćivali listiće prije dvadesetak godina. Danas možete zaista brzo reagirati putem mobitela, čim se pojavi koeficijent za kojeg ste sigurni da prolazi. Nema više gužvi na šalteru ni krivo upisanih šifri događaja.

Velika stvar svakako su i bonusi. Takvi darovi olakšavaju vam borbu protiv bookmakera. Bilo da se kladite prije početka utakmica ili uživo, online kladionice značajno su vam olakšale posao. Pomalo je nevjerojatno da one najbolje nude besplatne prijenose utakmica, čak i najuglednijih natjecanja poput Lige prvaka i Premiershipa.

No, unatoč idealnim uvjetima za klađenje koje ste dobili na Internetu, i dalje vam treba mnogo znanja i pregršt razumnih odluka kako biste došli do dobitka. Zato se uvijek kladite isključivo na sportske događaje koje dobro poznajete. Ravnomjerno raspoređujte svoj ulog, kako prethodni dobitak ne bi bio uzaludan. Držite se isplativih kvota i ne pretjerujte s brojem parova na listićima. Tako ćete doći u odličnu poziciju i dati si najbolju šansu pretvoriti sportsko znanje u zasluženi profit.

Online klađenje: Često postavljanja pitanja

Zašto je online klađenje bolje od uplate listića u poslovnici?

Online klađenje vam daje priliku da uplatite svoj listić već u nekoliko sekundi, jednom kad odlučite koju ćete utakmici prognozirati. Na Internetu su također dostupni i bonusi kakvih u poslovnicama nema. Sve je jednostavno i lako za informatički pismenu osobu te vam štedi pregršt vremena.

Kako odabrati najbolju online kladionicu za sebe?

Online kladionice se razlikuju po svojoj ponudi koeficijenata i sportova za klađenje. Registrirajte se tamo gdje su najbolje kvote na vama omiljenim okladama. Uzmite naravno u obzir i bonus, kao i dodatne pogodnosti, poput besplatnih prijenosa i mobilne aplikacije.

Koja je najbolja strategija za online klađenje?

Držite se onog sporta kojeg najbolje poznajte. Igrajte isplative kvote i pokušajte sustavno kažnjavati pogreške bookmakera. Nemojte se ograničavati samo na prognoziranje pobjednika. Igrajte svaku dostupnu okladu koja ima dobre izglede proći. Pametno raspoređujte ulog i potrudite se niti jednu odluku ne donositi na temelju emocija.

5/5 - (1 vote)

Online Kladionice

Promocija

Bonus za najuspješnije

Promocija

Bonus za najuspješnije

Promocija

Bonus za najuspješnije

Bonus Dobordošlice

Bonus na prvu uplatu

Bonus Dobordošlice

100% do 100 EUR

+333 besplatne vrtnje

© Copyright 2024 Kladionica.hr sva prava pridržana. 18+