Klađenje na nogomet – 6 omiljenih oklada najuspješnijih igrača!

Home » Klađenje na nogomet – 6 omiljenih oklada najuspješnijih igrača!

Klađenje na nogomet vrlo je popularno u Hrvatskoj. Izdvajamo one oklade koje daju najbolje dugoročne rezultate na vašim listićima.

Nema sumnje, nogomet je omiljeni sport u našoj zemlji. Velik interes izazivaju utakmice hrvatske nogometne reprezentacije, ali i lokalnih klupskih natjecanja. Domaći nogometni fanovi ne propuštaju ni utakmice Lige prvaka, kao ni okršaje moćnih klubova u najjačim europskim nacionalnim ligama.

Mnogi u Hrvatsku vjeruju kako je upravo klađenje na nogomet najlakši put do dobitka. Istina je, na raspolaganju imate više opcija za slaganje listića nego na ijednom drugom sportu. No, unatoč tome nije lako doći do uspjeha uz nogometne oklade.

Najbolji igrači će vam potvrditi kako je nemoguće ostati dugoročno u plusu ako igrate male nogometne kvote, poput 1,20 ili 1,15. Baš to vas najčešće čeka ako se kladite na favorite. No, tu su i alternativne opcije kako podebljati tečaj. Izdvajamo šest oklada koje jamče visoke kvote i povećavaju vaše izglede da na kraju mjeseca završite u plusu.

Klađenje na nogometne utakmice

Hendikep

Klađenje na nogomet postalo je nezamislivo bez hendikepa. U pitanju je omiljena opcija među iskusnim igračima. Radi se o prognoziranju hoće li neka momčad pobijediti s dva ili više razlike.

Kvote uz klađenje na hendikep kreću od 1,50 i rastu sve 3,00, ovisno na koga tipujete. Dostupne su baš na svakoj utakmici, čak i na autsajdera. Najviše se igra oklada da će favorit pobijediti s minimalno dva razlike. To daje odlične rezultate u Premiershipu, ali i u brojnim drugim klupskim natjecanjima.

Zbroj golova

Osim prognoziranja kako će izgledati rezultat na kraju utakmice, na nogometu imate pravo predviđati i koliko će pasti golova. Granica koju većina ozbiljnih igrača igra je 2,5 gola. Online kladionica vam daje priliku da igrate na više ili manje golova. To znači da se morate odlučiti hoćete li tipovati na 3 ili više gola uz “over”, odnosno na 2 ili manje golova na “under”.

Klađenje na nogomet uz tipovanje na golove može biti vrlo isplativo. Ako dobro poznajete stil nogometa dvije momčadi, moći ćete prognozirati hoće li se dvoboj pretvoriti u golijadu ili neće. Kvote obično kreću od 1,70 na više.

Postoje još neke granice koje u nekim situacijama mogu ponuditi isplative koeficijente:

  • klađenje na manje ili više od 0,5 gola,
  • klađenje na manje ili više od 1,5 gola,
  • klađenje na manje ili više od 3,5 gola.

Oba tima daju gol

Ova opcija postala je neizostavna uz klađenje na nogomet. Domaći igrači najčešće je igraju afirmativno, tipujući da će i jedna i druga momčad poentirati tijekom utakmice. Koeficijenti tu kreću od 1,50 i penju se preko 2,00, ovisno o kojim je suparnicima riječ.

Okladu oba tima daju gol možete igrati i na prvo ili drugo poluvrijeme, uz još bolje tečajeve. Radi se o scenariju koji se sve češće događa u nogometu, zbog čega ima smisla tipovati da će obje ekipe zabiti. Suprotna oklada, oba tima NE daju gol ima pak smisla ako igraju dvije čvrste momčadi ili postoji velika razlika u klasi između dva suparnika.

Nogometne oklade

Poluvrijeme/kraj

Ako vam je cilj podebljati koeficijent na vašem favoritu, poluvrijeme/kraj može biti optimalna opcija. Naime, tipovi 1/1 i 2/2 daju vam šansu da udvostručite tečaj na pobjedi neke momčadi. Važno je samo da vaša ekipa povede u prvom poluvremenu i pobijedi na kraju.

Klađenje na nogomet uz okladu poluvrijeme/kraj ima smisla kod onih klubova koji melju suparnike kroz svih 90 minuta utakmice. Dobar primjer je Manchester City, ali i Bayern. Takve mega momčadi u stanju su sve riješiti već do odmora i tako vam osigurati dvostruki plijen u odnosu na klađenje na čistu pobjedu.

Točan rezultat

U nogometu se imate pravo kladiti i kojim će rezultatom završiti utakmica. Ovo je opcija uz koju idu velike kvote, od 4,50 na više. Zato je ovaj tip klađenja pogodan za sistemske listiće, pogotovo u onim ligama u kojima se igra tvrd nogomet.

Istina je, klađenje na nogomet isplati se uz tipovanje na točan rezultat samo ako se na terenu očekuje rovovska bitka. U golijadama je previše mogućih opcija koje ne možete sve pokriti. Obično ovaj stil klađenja dolazi do izražaja u reprezentativnim utakmicama. Posebno to vrijedi za nokaut fazu velikih natjecanja.

Klađenje na igrače

Individualni učinak još je jedna opcija koja ide uz klađenje na nogomet. Imate pravo prognozirati koji igrač će zabiti na utakmici, a koji neće. Dostupna je i opcija pogađanja tko će zabiti prvi, a tko posljednji gol.

Strijelci poput Roberta Lewandowskog, Erlinga Haalanda i Kyliana Mbappéa pokazali su se posljednjih godina kao odličan izbor za klađenje na strijelce. Iako su kvote na njima relativno niske, takvi igrači zabijaju iz tjedna u tjedan i tako vam donose dugoročan profit.

Klađenje na nogometTip okladeKvote
HendikepPobjeda dva ili više razlike1,50 – 3,50
Zbroj golovaManje ili više golova od granice1,50 – 2,45
Oba tima daju golHoće li zabiti i jedni i drugi1,45 – 2,20
Poluvrijeme/krajPobjeda u prvom dijelu i na kraju1,70 – 50
Točan rezultatTočan broj golova obje ekipe4,50 – 60
Klađenje na igračeHoće li igrač zabiti1,50 – 10

Kako prakticirati klađenje na nogomet uživo?

Spomenuli smo neke od omiljenih oklada iskusnih nogometnih kladitelja. No, važno je naglasiti da se u današnje vrijeme imate pravo kladiti prije početka utakmica, a i dok su one u tijeku.

Klađenje uživo nešto je drukčije u odnosu na “pre-match” oklade. Na vama je dočekati trenutak kad je kvota na svom vrhuncu, kako biste maksimizirali svoje izglede u borbi protiv bookmakera. Niski koeficijenti, oni ispod 1,70 pri live okladama gotovo da su uopće ne isplate.

Što se tipova oklada tiče, najbolje prolazi zbroj golova, hendikep i prognoziranje pobjednika. Naravno, samo ako uzmite isplativi koeficijent dok je na svom vrhuncu. Ima smisla i tipovati tko će sljedeći zabiti pa čak i na broj kornera ili kartona. Tu do izražaja dolaze igrači koji besprijekorno poznaju zakonitosti nogometa. Jednako bitne su i matematičke zakonitosti, budući da za dugoročnu strategiju morate uvijek birati one tečajeve koji vam daju objektivnu prednost u odnosu na kladionicu.

Top Bonusi za Klađenje

Bonus Dobordošlice

100% do 700 EUR

+ €30 Rizk-Free bet + 200 Besplatnih Vrtnj

5.0

Bonus Dobordošlice

Kotač Sreće

4.8

Bonus Dobordošlice

100% do 100 EUR

+333 besplatne vrtnje

4.0

Ostali sadržaj koji bi vas mogao zanimati

FAQ (Najčešće postavljana pitanja)

Isplati li se klađenje na nogomet?

Klađenje na nogomet može biti isplativo, no samo ako mu ozbiljno pristupite. To znači da morate igrati samo one suparnike o kojima imate dovoljno relevantnih informacija. Nužno je također uplaćivati isključivo isplative kvote i pametno raspoređivati ulog, kako vam zbog neodgovornog ulaganja ne bi propao dobitak na prethodnom listiću.

Koja je najbolja oklada na nogometu?

Ako pitate iskusne igrače, vjerojatno će vam reći da su hendikep i poluvrijeme/kraj najbolje oklade na nogometu. Naime, daju vam šansu maksimalno uvećati tečaj na vašem favoritu, čime si dajete vrlo dobre izglede da dođete do dugoročnog profita.

Na kojim nogometnim natjecanjima je najlakše složiti dobitni listić?

Praksa pokazuje da je najlakše doći do dobitka u posljednjim kolima nacionalnih liga, kada mnogi rezultati završavaju baš prema predviđanjima. Premiership i Bundesliga na glasu su pak kao lige u kojima se događa mnogo toga nepredvidivog, za razliku od La Lige, Serie A pa čak i HNL-a.

5/5 - (1 vote)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Online Kladionice

Bonus Dobordošlice

700 EUR

+ 200 Besplatnih Vrtnj

Bonus Dobordošlice

Kotač Sreće

Bonus Dobordošlice

100% do 100 EUR

+333 besplatne vrtnje

© Copyright 2024 Kladionica.hr sva prava pridržana. 18+