Profesionalni vodič za sportsko klađenje online

Home » Profesionalni vodič za sportsko klađenje online

Sportsko klađenje iznimno je popularno u Hrvatskoj. No, tek manji broj igrača završava u plusu na kraju godine. U pitanju su iskusni kladitelji koji analitično pristupaju svakom svom listiću. Njihovi savjeti za klađenje zbog toga su vrlo traženi.

Mi smo pak tu kako bismo vam približili logiku kojom pristupaju klađenju najuspješniji hrvatski igrači. U ovom tekstu predstavit ćemo vam najvažnije savjete koje vrijedi slijediti ako vam je cilj graditi uspješnu dugoročnu strategiju sportske prognoze.

Osvrnut ćemo se na sve ono što je bitno, od raspoređivanja uloga i budžeta do izbora sportova i utakmica za klađenje. Otkrit ćemo vam također kakve kvote ciljati i kako unaprijediti igru okladama dok su utakmice u tijeku. U svakom slučaju, naših 10 savjeta kako poboljšati sportsko klađenje svakako vam se isplati provjeriti u nastavku teksta.

1. Odredite budžet za klađenje

Uspješno sportsko klađenje kreće od određivanja budžeta kojeg ćete imati na raspolaganju za igru. U pitanju je novac na koji ćete računati prilikom uplaćivanja vaših listića. Njega možete uplatiti odjednom, pri vašem prvom depozitu u novom korisničkom računu. Možete novac dodavati i postepeno, no bitno je samo da ne prekoračite iznos koji ste namijenili online okladama.

Dobronamjerni savjeti za klađenje vezani uz budžet reći vam da bi se trebalo raditi o iznosu koji vam neće nedostajati u životu ako bez njega ostanete. Dakle, od vas se u svakom trenutku očekuje odgovorna igra. No, naravno da to ne znači da ćete se unaprijed predati i odreći uloženog novca. Baš suprotno, mudrim odlukama kasnije je cilj dodatno ga uvećati, kako biste imali dovoljno za daljnja ulaganja, ali i za redovitu isplatu vaše zarade.

2. Napravite plan ulaganja

Sada kada imate određena sredstva na vašem računu, vrijeme je da osmislite plan kako ih koristiti. Za početak ćete vjerojatno poželjeti uspješno otključati bonus dobrodošlice online kladionice. Naime, uvijek postoje određena pravila koja morate ispuniti, kako biste mogli nesmetano raspolagati dodijeljenim sredstvima.

Budžet za klađenje

Zato dobro pročitajte uvjete korištenja bonusa i krenite sa slaganjem listića koji ispunjavanju pravila reinvesticije. Na raspolaganju obično imate 30 dana pa ne morate žuriti. Cilj je završiti ovaj ciklus s više sredstava nego što ste imali prije dodjeljivanja bonusa. Startate s lijepom prednošću pred kućom pa to ne bi trebao biti problem realizirati.

Jednom kad uspješno otključate bonus za nove igrače, vrijeme je da se posvetite vašoj dugoročnoj strategiji. Na vama je odrediti ukupnu kvotu koju ćete gađati na svojim listićima, kao i iznos koji ćete staviti na svaki od listića. Ulog ne bi trebao biti veći od 5% vašeg ukupnog budžeta. Naravno, koliko ćete novca odigrati na vašim okladama ovisit će prije svega o rizičnosti prognoze. No, nikad to ne bi smio biti iznos koji vas dovodi u situaciju da ostanete bez budžeta već nakon pet ili šest neuspješnih predviđanja.

3. Kladite se na sportove koji su vam zanimljivi

Sportsko klađenje ima smisla samo ako prognozirate one sportove o kojima posjedujete mnogo znanja. Istina je, svi smo krenuli s listićima na kojima bi povezivali pet ili šest različitih sportova. No, na kraju se najbolje specijalizirati za jedan, dva ili najviše tri sporta te na njima tražiti put do zarade.

Većina kladitelja u našoj zemlji preferira nogomet. To nije loš izbor, jer na raspolaganju imate pregršt različitih oklada na svakoj utakmici. Drugima je draža košarka, s okladama na učinak igrača i bezbroj razina hendikepa. Rukomet pak preferiraju oni koji se vole kladiti na broj golova svake od ekipa. S druge strane, hokej na ledu je odličan ako tipujete na iznenađenja, a isto zapravo vrijedi i za tenis.

Borilački sportovi, automobilizam, američke nacionalne lige. U što god da se najbolje razumijete, to treba biti osnova od koje krećete pri slaganju vaših listića. Uz to, savjeti za klađenje iskusnih igrača kažu da ima smisla specijalizirati se za tek jedno ili dva specifična natjecanja i zatim ih pratiti iz tjedna u tjedan, kako biste nadmudrili bookmakere.

SportNajbolja natjecanjaNajbolje oklade
NogometPremiership, Serie A, La LigaHendikep, poluvrijeme/kraj
KošarkaNBA, ABA, EuroligaHendikep, zbroj koševa
TenisGrand Slam, WTA, ATPTočan rezultat, ishod meča
RukometLiga prvaka, EP, SPUčinak ekipe, hendikep
Hokej na leduNHL, KHLIshod dvoboja, zbroj golova
AutomotoFormula 1, Moto GPDuel u kvalifikacijama
VaterpoloLiga prvaka, EP, SPUčinak igrača, hendikep

4. Odaberite jednu od boljih online kladionica u Hrvatskoj

Sportsko klađenje na Internetu daje vam na izbor brojne kladionice u kojima imate pravo izraditi korisnički profil. No, ne dobivate u svakoj jednake uvjete za prognoziranje utakmica. Naime, neke se ističu visokim kvotama i velikodušnim bonusima. Druge su pak prilično škrte i u njima ćete ostvariti puno manje dobitke na svojim listićima.

Europsko prvenstvo 2024 klađenje

Zato dobri savjeti za klađenje uvijek uključuju i preporuku gdje se kladiti. Pri izboru online kladionice trebali biste uzeti u obzir ovih pet najvažnijih kriterija:

  • kvaliteta kvota – što više dobivate na vašim omiljenim okladama, tim bolje,
  • izbor sportova – u ponudi moraju biti i oni na koje se najviše volite kladiti,
  • dostupnost bonusa – gratis sredstva olakšavaju vašu strategiju,
  • besplatni prijenosi – sportsko klađenje uz streaming unutar računa veliki je plus,
  • prilagođenost mobitelu – dobra online kladionica daje vam priliku uvijek se kladiti putem pametnog telefona.

Kada pronađete kladionicu s čijom ste ponudom zadovoljni na vama je izraditi račun i napraviti depozit. Ima smisla imati otvoren profil na više web stranica za sportsko klađenje, jer nisu uvijek u istoj najviše kvote na utakmici koju prognozirate. Zato ozbiljni igrači obično imaju barem dva do tri računa kod domaćih online kladionica.

5. Detaljno pratite tržište dok prakticirate sportsko klađenje

Sportsko klađenje od vas traži strpljenje i dobru analizu. Drugim riječima, na vama je pratiti ponudu svih renomiranih sportskih kladionica i zatim na vrijeme reagirati. Morate znati da koeficijenti rastu i padaju. Ako želite biti u plusu, morate ih uloviti dok su na svom vrhuncu.

Zato će iskusan igrač uvijek provjeriti ponudu svih vjerodostojnih web stranica za online klađenje. Zatim će na temelju vlastite analize odlučiti gdje se isplati uplatiti listić. Poseban fokus treba biti usmjeren na bonuse i promocije. Uz takva gratis sredstva najlakše je doći do zarade. Naravno, ako ih dobivate po povoljnim uvjetima korištenja.

Različite kladionice nude različite tjedne promocije. Svakako ih pratite i pokušajte izvući maksimum iz ponuđenog. Ako vaša omiljena web lokacija za sportsko klađenje nudi i odličan program vjernosti, to je dodatni plus za vašu strategiju. Radi se o još jednom načinu kako se dokopati besplatnih oklada i bonusa na depozit. Na vama je samo aktivno igrati i pretvarati bodove lojalnosti u konkretnu zaradu.

6. Uzimajte najveće ponuđene kvote

Naši savjeti za klađenje bili bi sasvim nepotpuni bez osvrta na tečajeve na vašim listićima. Naime, nije isto imati na listiću koeficijent 1,50, iako znate da je u drugoj kladionici 1,60 na istoj okladi. Dakle, nužno je pratiti i analizirati ponudu kladionica te uvijek na listićima imati najveću dostupnu ukupnu kvotu.

Osim što morate pratiti kakve kvote nude najbolje kladionice, bitno je i da se uvijek fokusirate na krupne tečajeve. Naime, ako je vaša strategija bazirana na koeficijentima oko 1,20, tada imate male izglede pobijediti kladionicu. Upravo na takvim okladama bookmakeri sebi daju najveću prednost i grade svoj profit.

Zato je najbolja odluka gađati koeficijente od 1,70 na više. Ako to ne možete dobiti tipovanjem na svog favorita, iskoristite klađenje na hendikep ili poluvrijeme/kraj. Tu su i oklade na zbroj golova, odnosno koševa, kao i klađenje na učinak igrača. Dakle, mnogo je smjerova u kojima možete krenuti kako biste zgrabili krupnu kvotu. Samo se pobrinite da ne bude previše koeficijenata kombiniranih na istom listiću. Dva do tri izdašna tečaja trebala bi biti maksimum ako želite do dugoročnog dobitka.

7. Vodite evidenciju svog klađenja

Sportsko klađenje ne može funkcionirati bez kvalitetne analitike. Baš kao ni svaka druga djelatnost na Internetu. Zbog toga je nužno da vodite evidenciju vaših oklada i pokušavate otkriti zakonitosti koje vama idu na ruku.

Vaša evidencija može biti u posebnoj tablici koju vodite na svom kompjutoru. Poslužit će vam i ono što je pohranjeno u arhivi vašeg korisničkog profila. Trebali biste vodili analitiku za svaku strategiju koju testirate. Tek nakon što analiza pokaže da u nekom tipu klađenja ima potencijala, tada je vrijeme da povećate budžet i krenete s ozbiljnom igrom.

8. Budite oprezni pri svakoj okladi

Zaljubljenici u igre na sreću najčešće su nepopravljivi optimisti. Vjeruju da se sve uvijek može posložiti u njihovu korist. No, ozbiljni igrači ipak su malo skeptični dok prakticiraju sportsko klađenje. Oni pokušavaju što detaljnije analizirati neki sportski događaj, prije nego stave novac na vašu prognozu.

klađenje prije utakmice vs klađenje uživo - sportske kladionice

To je razlog zašto naši savjeti za klađenje moraju uključivati i poziv na oprez prilikom slaganja listića. Nemojte biti previše samouvjereni dok tipujete na neku utakmicu. Prije uplate provjerite što više relevantnih podataka. Uzmite u obzir formu, motivaciju, prethodne međusobne susrete, stanje s ozljedama pa čak i vremensku prognozu.

Između ostalog, ozbiljan kladitelj u stanju je razlikovati bitno od nebitnog. Da, pred vama će se naći bezbroj statističkih podataka vezanih uz utakmicu koju želite prognozirati. Vaš je zadatak uzeti u obzir samo one koji odlučuju o ishodu. Nema sumnje, sposobnost predviđanja utakmica isključivo na temelju relevantnih podataka dolazi s iskustvom. Zato si dajte vremena i imajte strpljenja, jer sportsko klađenje je vještina koja se polako razvija.

9. Kladite se uživo

Osim što morate besprijekorno ovladati okladama prije početka utakmica, na vama je steći i vještinu uspješnog klađenja uživo. Da, sve je lakše kad se dvoboj odvija pred vašim očima i vidite u kojem smjeru ide. Zato live oklade ne biste smjeli izbjegavati, pogotovo ako se sportski događaj odvija tijekom vašeg slobodnog vremena.

Klađenje uživo je poput ulaganja novca na burzi dionica. Koeficijenti rastu i padaju iz minute u minutu. Vi ih pokušavate zgrabiti kad su isplativi, na temelju onog što vidite putem streaminga. Nakon što odigrate svoj listić, imate ga pravo i braniti. Možete to učiniti uz pomoć cash out opcije. Takva ranija isplata ponekad je spasonosno rješenje, pogotovo kad vidite da vaša momčad posustaje u završnici utakmice.

Istina je, iskusni igrači kombiniraju “pre-match” oklade i klađenje uživo. Tako traže put do dobitka i brane svoje listiće. Radi se o dvije različite vještine. Jedna traži detaljnu analizu, a druga brzu reakciju. Tko je dobar i u jednom i u drugom ima sve potrebno da dođe do zarade na kraju mjeseca.

10. Pronađite optimalnu strategiju za vaš stil igre

Nakon što se odredili budžet, odabrali kladionicu i detaljno analizirali ponudu, vrijeme je da osmislite dugoročnu strategiju koja odgovara vašem stilu igre. Tu vam mogu pomoći savjeti za klađenje iskusnih igrača, kao i njihova iskustva. No, morat ćete i sami mnogo testirati, jer samo tako možete pronaći taktiku koja vama najbolje paše.

Najbolje strategije za klađenje

Svakako si uzmite vremena i budite otvoreni prema mogućnostima koje su vam na raspolaganju. Prakticirajte sportsko klađenje isključivo uz isplative kvote i ne bježite od klađenja uživo. Racionalno raspoređujte ulog na svojim listićima i donosite odluke isključivo na temelju detaljne analize koju ste sami proveli. Bilo da se radi o izboru parova ili o ukupnoj kvoti koju namjeravate gađati iz listića u listić, uvijek probajte donijeti odluku na temelju razuma, a ne emocija…

Pripremite se za uspjeh uz pametno sportsko klađenje!

Dakle, sportsko klađenje je vještina koju je nužno polako razvijati. No, ako stvari postavite na zdrave noge i držite se strategije koju ste osmislili, rezultati ne bi smjeli izostati.

Kako god, uvijek je dobro čuti i mišljenja drugih eksperata, prije nego donesete odluku na koga se kladiti. Zato svakako pratite novosti na našem portalu Kladionica.hr, jer donosimo sve bitne informacije za one koji žele unaprijediti vlastitu sportsku prognozu!

FAQ (Najčešće postavljana pitanja)

Postoji li strategija za sportsko klađenje koja donosi siguran dobitak?

Koliko ćete biti uspješni ovisi prije svega o vašem sportskom znanju, kao i o poznavanju matematičke vjerojatnosti. Nema strategije koja garantira uspjeh baš svakom igraču. No, ako birate oklade na kojima su bookmakeri ponudili veće kvote nego što bi trebale biti, imate odlične izglede završiti na kraju godine u plusu.

Je li lakše pobijediti kladionicu okladama prije početka utakmica ili uživo?

Iskusni igrači kombiniraju “pre-match” oklade i klađenje uživo. I jedno i drugo vam može donijeti odličan dobitak. Bitno je samo igrati isključivo sportske događaje u koje se razumijete te se držati isplativih koeficijenata.

Kako uspješno analizirati rezultate vlastitog klađenja?

Vaša analitika prije svega bi trebala otkriti jeste li završili u plusu ili niste u nekom razdoblju. Također je bitno voditi evidenciju o ukupnim i pojedinačnim kvotama koje ste gađali, kao i visini uloga. To sve možete držati u tablici na svom kompjutoru. Za svaku strategiju koju vodite trebali biste imati zasebnu tablicu. Zatim iz dobivenih podataka donosite zaključak koja taktika ima potencijala i treba li je malo modificirati.

5/5 - (1 vote)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Online Kladionice

Promocija

Bonus za najuspješnije

Promocija

Bonus za najuspješnije

Promocija

Bonus za najuspješnije

Bonus Dobordošlice

Bonus na prvu uplatu

Bonus Dobordošlice

100% do 100 EUR

+333 besplatne vrtnje

© Copyright 2024 Kladionica.hr sva prava pridržana. 18+