Online klađenje: Tri strategije koje osiguravaju dobitak

Home » Online klađenje: Tri strategije koje osiguravaju dobitak

Online klađenje ima u Hrvatskoj brojne poklonike. To nije iznenađenje, kad znamo da je naša zemlja krcata sportskim znalcima. Neki od njih se klade svakog tjedna, dok drugi uplaćuju sportsku prognozu samo na velikim i važnim natjecanjima.

Procjenjuje se da Internet klađenje igra nekoliko stotina tisuća aktivnih hrvatskih korisnika, a brojka je još i veća kad igra hrvatska reprezentacija na Europskom prvenstvu ili SP-u. No, istina je da tek manji broj domaćih kladitelja ima uspjeha na svojim listićima. Radi se prije svega o onima koji igraju sustavno i koriste prokušane strategije kako pobijediti bookmakere.

Baš zbog toga u ovom tekstu govorimo o strategijama koje daju dobre dugoročne rezultate. Nema sumnje, bilo da prakticirate PSK Internet klađenje ili uplaćujete listiće na nekoj drugoj web lokaciji, upravo pravilno raspoređivanje uloga i biranje isplativih kvota može biti prevaga u vašu korist.

Zato donosimo detaljan vodič kroz strategije koje koriste iskusni igrači diljem svijeta, s posebnim fokusom na prednosti, ali i nedostatke onog što ide uz svaki od dugoročnih sistema koje ćemo ovdje predstaviti.

Kako strategije pomažu pri klađenju?

Svatko može sastaviti dobitni listić na kladionici. No, samo oni najbolji mogu biti u plusu na kraju godine. Drugim riječima, online klađenje ne samo što traži znanje, već i donošenje racionalnih odluka iz tjedna u tjedan, kako biste došli do zadovoljavajućeg profita.

Analiza strategije za klađenje

Tu svakako ključnu ulogu igra vaša strategija. Ona daje odgovore na ključna pitanja koja postavlja online klađenje:

  1. Na koji sport i ligu se kladiti?
  2. Koliki ukupni koeficijent treba imati vaš listić?
  3. Koliko parova je optimalno na uplaćenom listiću?
  4. Koliki ulog staviti na listić i treba li mijenjati cifru ovisno o ishodu prethodnog listića?
  5. Kako koristiti bonuse u svrhu dolaska do profita?

Dakle, na vama je odrediti sport na kojem imate najbolje izglede doći do dobitka. Zatim odlučujete koja ukupna kvota vam daje optimalne šanse da dugoročno budete u plusu.

Morate pronaći i broj događaja na listiću koji najbolje odgovara vašim ciljevima, kao i najbolje pojedinačne kvote na odigranim parovima. Važan je i ulog koji možete, ali i ne morate mijenjati iz listića u listić. Za kraj, tu su još i bonusi koji mogu olakšati vašu misiju ako ih uspijete zgrabiti.

U svakom slučaju, ako igrate bez strategije može se dogoditi da nakon fantastičnog dobitka kompletnu zaradu potratite lupajući nerealno visoke uloge na sljedećim listićima. Kladitelju koji igra sustavno to se ne može dogoditi. On točno zna koliko treba novca staviti na listić i kako će eventualni gubitak utjecati na njegov budžet.

Takva kombinacija sportskog znanja i poznavanja matematičke vjerojatnosti daje najbolje rezultate pa možemo reći da je strateško online klađenje jedini put koji može dovesti do dugoročne zarade.

Tri najuspješnije strategije za online klađenje

Internet klađenje u Hrvatskoj je odavno ušlo u svoje treće desetljeće. U početku je većina igrača prakticirala SuperSport klađenje, a s vremenom su se popularizirale i druge sportske kladionice.

Najbolje strategije za klađenje

U svijetu ljubav prema klađenju traje još i duže. Sistematični igrači za to su vrijeme razvili neke strategije koje itekako cijene iskusni kladitelji. Izdvajamo tri najpoznatije, na kojima ima smisla bazirati vlastiti dugoročni plan uplaćivanja listića…

1. Strategija Masaniello

Girolamo Cardano bio je matematičar, fizičar, filozof, astrolog pa i kockar. Zvali su ga Masaniello, a po njemu je nazvana jedna od najpoznatijih strategija koja ide uz online klađenje.

Radi se o strategiji raspoređivanja uloga koja se temelji na tri ključna parametra:

  • ukupan broj utakmica na koje se kladite,
  • minimalan broj ishoda koje ciljate pogoditi,
  • prosječna kvota na svim utakmicama.

Danas postoje različiti kalkulatori koji vam računaju upravo ulog koji biste trebali staviti na svaki od vaših listića uz Masaniello strategiju. Na primjer, vaš budžet može biti 500 eura, a prosječna kvota 2 na 30 utakmica koje imate želju prognozirati. Za cilj ste postavili dobitak na listićima 19 puta. Tada vam sustav određuje da krenete s ulogom 160 eura i ako dobijete, tada biste trebali povećati na 199 eura. Ako ponovo pogodite, trebali biste na sljedeći listić uložiti 242 eura. Izgubljeni listić će pak smanjiti ulog.

Međutim, kad se približite ciljanom broju od 19 pogođenih listića, tada će se i ulog kojeg namjeravate igrati smanjiti. Sustav će vam također izračunati i ROI (eng. “Return of Investment”), odnosno potencijalni profit uz optimalno raspoređivanje profita.

Prednosti i nedostaci Masaniello strategije

Online klađenje uz Masaniello sustav može biti profitabilno, pogotovo ako strategiju postavite na čvrste noge. Ovaj algoritam vam omogućuje da igrate s onim ulogom koji će vam dugoročno donijeti najveću zaradu. Daje vam i šansu da prilagodite strategiju vašim ciljevima vezanima uz povrat uloženog.

Europsko prvenstvo 2024 klađenje

No, ključ uspjeha kod Masaniello strategije je odabir sporta u kojeg se besprijekorno razumijete, kao i precizno postavljanje broja očekivanih dobitaka na vašim listićima. Naime, ako očekujete 19 pogođenih listića, a bude ih samo 5, tada vam ova strategija teško može donijeti bilo kakvu zaradu. Zato je ključno realno postaviti ciljeve, konzervativnije nego što možda mislite da biste trebali.

Kao i kod svake druge strategije za online klađenje, treba naglasiti da progresivno povećavanje uloga sa sobom donosi određeni rizik. Kriva procjena će pojesti vaš profit i vratiti vas tri koraka nazad. Nedostatak Masaniello strategije je i to što iza nje stoji kompleksan algoritam kojeg ne možete izračunati u vlastitoj glavi. Bez adekvatnog kalkulatora ne možete provoditi ovaj sustav.

PrednostiNedostaci
Maksimiziranje zaradeTraži korištenje kalkulatora
Olakšava odluku oko ulogaPovećavanje uloga je rizično
Daje strukturu vašim listićimaNišta od profita bez realnih ciljeva

2. Strategija Oscar Grind

Oscar Grind je još jedna strategija koja je u Internet klađenje stigla iz svijeta kockanja. Najbolje prolazi kod onih parova gdje su potpuno jednaki izgledi na obje strane, kao recimo kod bacanja novčića ili igranja par-nepar.

Radi se o još jednoj strategiji pozitivne progresije pri kojoj je cilj da vam serija dobitaka nadoknadi eventualnu seriju gubitaka te vas također dovede do profita. Bilo da prakticirate SuperSport klađenje ili oklade u nekoj drugoj kladionici, uz ovu strategiju vaš je cilj igrati najagresivnije kada uđete u pozitivnu seriju dobitaka.

Kao i u prethodnom primjeru, Oscar’s Grind strategija traži od vas da igrate na koeficijente oko 2,00 na svojim listićima. Recimo da igrate svaki listić s 10 eura. Ako prvi izgubite, ulog ostaje isti na sljedećem. Ako izgubite i na sljedeća četiri, nećete ništa mijenjati i bit ćete 50 eura u minusu. No, nakon što prvi put dobijete udvostručit ćete svoj ulog. Ako zatim izgubite, bit ćete 60 eura u minusu, a visinu uloga nećete mijenjati.

Sljedeći dobitak će pak rezultirati ponovnim podizanjem uloga, na 30 eura. Ako zatim ponovo dobijete, doći ćete na samo 10 eura minusa. Zatim smanjujete ulog na 20 eura, jer vam je to dovoljno kako biste sekvencu završili u plusu. Sljedeći pak dobitak vas dovodi do zarade i vraća ulog na početnu vrijednost.

Prednosti i nedostaci Oscar Grind strategije

Bilo da koristite PSK Internet klađenje ili uplaćujete listiće na nekoj drugoj web lokaciji, uz Oscar’s Grind strategiju morate paziti na nekoliko stvari. Kao prvo, vaš budžet mora biti takav da može podnijeti serije gubitaka i ostati dovoljno čvrst da sve nadoknadi kad krenu pozitivni ishodi utakmica.

Klađenje uz besplatne oklade

No, odlično je što uz Oscar’s Grind ne ganjate vaše gubitke kao uz druge kockarske strategije podizanja uloga. Ovdje ostajete mirni dok gubite i dižete uloženo tek nakon što dobijete. Dakle, vi zapravo prognozirate da će gubitni i dobitni listići dolaziti u serijama. Ako jedan listić bude dobitan, a jedan gubitni i tako unedogled, to je scenarij u kojem ne možete doći do željene zarade.

Međutim, u klađenju zaista gubici i dobici dolaze u serijama pa Oscar Grind strategija definitivno ima smisla. Samo se pobrinite da igrate kvote koje zaista odgovaraju svojoj vrijednosti, na temelju vlastitog sportskog znanja.

PrednostiNedostaci
Razumna progresija ulogaSpor dolazak do značajnog profita
Serije zaista postoje u klađenjuTraži pažljivi izbor oklada
Lako provođenje u praksiBudžet mora preživjeti loše serije

3. Strategija Hedging

Online klađenje je takvo da nikad ne možete biti sigurni da će vaš favorit pobijediti. Uostalom, na onim pojedincima i ekipama koji imaju veliku prednost u kvaliteti koeficijenti su takvi da nećete ništa zaraditi.

Na svim drugim okladama svašta se može dogoditi. Zato Hedging strategija od vas traži da pokušate pokriti sve dostupne opcije i tako potražite put do profita. Neki ovu filozofiju još zovu arbitražno klađenje.

Naravno, kladionica vam neće samo tako ponuditi 2,10 i 2,10 na dva izjednačena suparnika, jer to bi značilo da poklanja novac svima koji se klade. Međutim, nije nemoguće da u jednoj kladionici bude tečaj 2,10 na jedinicu, a u drugoj kladionici 2,10 na dvojku. Tada ako imate otvoren račun na oba mjesta možete staviti novac na obje opcije i doći do sigurnog dobitka.

Postoje i drugi načini kako zaštititi listić. Neki u tu svrhu koriste bonuse, kako bi uz pomoć gratis sredstava došli do sigurne zarade. Naime, kad dio uloženog nije uopće došao iz vašeg budžeta, prednost kladionice odjednom odlazi na vašu stranu.

Ne zaboravimo niti cash out. Naime, nakon što vaš favorit dođe do prednosti koeficijent će na njemu značajno pasti. Tada možete aktivirati raniju isplatu i doći do sigurnog profita, bez obzira kako završi utakmica. Baš kao pri kupoprodaji dionica. To posebno ima smisla u sudačkoj nadoknadi nogometnih utakmica, ali i ako vam je ostao tek jedan par na akumuliranoj okladi od 5 ili više parova.

Prednosti i nedostaci Hedging strategije

Online klađenje uz Hedging strategiju može biti iznimno profitabilno. No, morate imati dobar osjećaj za vjerojatnost i postaviti jasne dugoročne ciljeve. U suprotnom bi vam se moglo dogoditi da uzmete manji profit nego što biste ostvarili klasičnim klađenjem.

Klađenje na hendikep - kako se kladiti na hendikep

Za Hedging strategiju su važni strpljenje i predanost vašim listićima. Strpljenje vam treba zato što se ne događa tako često da dobijete takve kvote da vam obje opcije donose siguran dobitak. Bonusi su također ograničeni i treba vremena da se pojave nove primamljive opcije korištenja gratis sredstava, potrebnih da matematičku vjerojatnost gurnu na vašu stranu.

Predanost je pak bitna zato što morate uvijek pratiti uživo što se događa s vašim okladama i eventualno reagirati ranijom isplatom, kako biste zaštitili svoj profit.

U svakom slučaju, Hedging strategija je optimalna za nekog tko želi igrati na sigurno, bez rizičnog povećavanja uloga. No, traži mnogo istraživanja pa i besprijekoran izbor parova, kako biste uspješno ostvarili zacrtane ciljeve.

PrednostiNedostaci
Ne predstavlja rizik za budžetTraži strpljenje i predanost
Najlakši put do zaradeZarada postepena i spora
Cash out olakšava strategijuNe funkcionira bez pregršt znanja

Kako znati da vaša strategija za online klađenje funkcionira?

Online klađenje je lakše ako koristite pravu strategiju. Ovdje smo naveli tri koje u posljednje vrijeme najviše prakticiraju iskusni igrači. Naravno, postoje i druge, one kod kojih je ulog uvijek isti, a na vama je pogađati tečaj koji će vam dugoročno donijeti zaradu.

Hoće li vaša strategija funkcionirati ili ne ovisit će prije svega o tome kako ste je postavili na samom početku. Naime, ako su vaši ciljevi nerealni ili ne posjedujete adekvatno sportsko znanje, tada bi se moglo dogoditi da ostanete bez željene zarade. Problem može biti i budžet koji ne pokriva eventualne crne serije. One se događaju baš svakom tko se bavi sportskom prognozom.

Nogomet klađenje

Je li strategija dobra ili nije trebao bi pokazati već prvi mjesec vašeg online klađenja. Ako su stvari potpuno krivo postavljene, otkrit ćete to i puno prije. No, tek šest mjeseci korištenja nekog sustava će vam dati sasvim realan odgovor koliko je vaša strategija obećavajuća.

U svakom slučaju, samo online klađenje koje je sustavno može dati zadovoljavajuće rezultate. Sve ostalo je stihijsko igranje sportske prognoze, što će prije ili kasnije završiti odlaskom u minus. No, pobrinite se prije svega da vaša strategija bude smislena i realno postavljena, jer to je najbolji put kako se suprotstaviti bookmakerima…

FAQ (Najčešće postavljana pitanja)

Postoji li sigurna strategija kako zaraditi uz online klađenje?

U Internet klađenju ne postoje nikakve garancije. Bookmakeri se trude prednost zadržati na svojoj strani i to čini vaš posao izazovnim. Međutim, postoje strategije koje značajno dižu vaše izglede za dolazak do dugoročne zarade. Pravilno raspoređivanje uloga i gađanje optimalnih kvota sportske znalce gura u odličnu poziciju pa je danas definitivno moguće pobijediti kladionicu.

Koja je najbolja strategija za online klađenje?

Hedging strategija, kao i vješto korištenje bonusa smatraju se trenutno najboljim strategijama za Internet klađenje. Naravno, igranje onih sportova i utakmica o kojima posjedujete više znanja i informacija od bookmakera također je pravi put kako doći do zadovoljavajuće isplate.

Je li bolje držati ulog uvijek istim ili ga sustavno podizati i spuštati?

I jedna i druga strategija vam mogu donijeti profit. Ovisno o kvotama koje igrate i parovima koje prognozirate. Uvijek isti ulog čini klađenje manje kaotičnim, a uspješno je ako ste u stanju dovoljno često dobivati na svojim listićima. Podizanje i spuštanje uloga vam pak može donijeti zaradu u onim slučajevima kad bi s istim ulogom ostvarili gubitak. No, može i zakomplicirati situaciju pa i gurnuti vas u ozbiljan minus, ovisno o odlukama koje donosite.

5/5 - (1 vote)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Online Kladionice

Promocija

Bonus za najuspješnije

Promocija

Bonus za najuspješnije

Promocija

Bonus za najuspješnije

Bonus Dobordošlice

Bonus na prvu uplatu

Bonus Dobordošlice

100% do 100 EUR

+333 besplatne vrtnje

© Copyright 2024 Kladionica.hr sva prava pridržana. 18+