Klađenje online na više/manje

Home » Klađenje online na više/manje

Klađenje online ne svodi se uvijek na prognoziranje pobjednika utakmice. Nekad se dobitak skriva u dodatnim opcijama za igru. Tu važno mjesto zauzimaju oklade na više/manje, dostupne u mnogo različitih varijanti.

Oklade na zbroj golova, koševa i poena funkcioniraju upravo na više/manje principu. Isto vrijedi i za tipovanje na kornere i kartone. Ova opcija vezana je i uz gemove, runde, inninge pa i učinak igrača. Kvote su pak odlične u kojem god smjeru krenuli. Radi se o tečajevima od 1,70 na više, zbog čega over/under klađenje ima brojne poklonike među iskusnim kladiteljima.

Baš zato smo odlučili detaljno predstavili sve opcije koje imate na raspolaganju uz klađenje online na više/manje. Osvrnut ćemo se i na strategije koje koriste iskusni igrači pa i na ciljeve koje trebate postaviti dok pokušavate pogoditi ovaj tip oklade.

Što je klađenje na više/manje?

Klađenje online na više/manje nezaobilazan je dio ponude današnjih sportskih kladionica. Pred vama su obično dva tipa, jedinica ili dvojka. U sredini je postavljena granica, a vi morate odlučiti hoće li biti prebačena ili neće.

Pa tako ako je na nekoj utakmici Serie A postavljena granica na ukupno 2,5 gola postignuta tijekom regularnog dijela susreta, na vama je odlučiti hoćete li tipovati na 3 ili više gola, odnosno na 2 ili manje.

Sportsko klađenje - savjeti za klađenje

Kao što smo već spomenuli, koeficijenti na obje opcije obično su vrlo visoki. U nekim darežljivim kladionicama dobit ćete 1,95 i 1,95 na jedinicu i dvojku, u slučaju da se procjenjuje da su izgledi jednaki na oba tipa.

Zato iskusni igrači koriste klađenje online na više/manje. Uz ovaj tip oklada uvijek je moguće zgrabiti krupne kvote, a upravo takvi koeficijenti daju najbolje izglede za dolazak do dugoročnog profita.

Over/under klađenje javlja se prije početka utakmica, ali i pri okladama uživo. Prisutno je na nogometu, tenisu, košarci, rukometu, hokeju i mnogim drugim sportovima. Zato je danas gotovo nemoguće ozbiljno igrati sportsku prognozu, bez da ovladate vještinom korištenja više/manje oklade.

Koja su popularna tržišta za klađenje na više/manje?

Tržišta za klađenje (eng. “betting markets”) su ništa drugo nego opcije za prognozu koje imate unutar neke utakmice. Osnovno tržište je tipovanje na pobjednika utakmice. Dodatna tržišta pak uključuju različite opcije za više/manje klađenje online. Najvažnije varijante ćemo ovdje predstaviti…

Golovi

Zbroj golova je najčešći tip više/manje oklade. Javlja se na brojnim sportovima, s tim da se može zvati i zbroj koševa ili poena, ovisno o sportu na kojeg tipujete. Bookmakeri postavljaju granicu, a na vama je predvidjeti hoće li pasti više ili manje golova.

Europsko prvenstvo 2024 klađenje

U nogometu su optimalni koeficijenti najčešće na granici od 2,5 gola. U Premiershipu i Bundesligi se podjednake kvote nalaze pak na granici od 3,5 gola. U košarci je riječ o brojki od tri cifre. U rukometu od dvije cifre. Možete se kladiti i na broj golova, odnosno poena jedne ekipe. To također funkcionira po više/manje principu.

Setovi i runde

Osim na zbroj golova, klađenje online na više/manje javlja se i pri predviđanju koliko će dugo trajati neki dvoboj. Pa se tako u tenisu možete kladiti na zbroj gemova i zbroj setova. U snookeru ćete naići na okladu na broj frameova, a u bejzbolu na broj inninga. U boksu i MMA pak se kladite na broj rundi.

Pri ovom tipu oklade pokušavate pogoditi hoće li dvoboj kratko trajati ili će se maksimalno produžiti. Dakle, predviđate hoće li okršaj biti tijesan i neizvjestan ili će sve brzo biti gotovo.

Kartoni

Klađenje na kartone sve popularnije je na nogometnim utakmicama. Također funkcionira po više/manje principu. Naime, postavljena je granica dosuđenih kartona, a na vama je tipovati hoće li ih biti više ili manje.

Pa je tako uobičajeno da na utakmicama La Lige bude granica 4,5 dodijeljenih kartona. Ako očekujete iskre na terenu, igrat ćete na više kartona. Ako predviđate mirnu utakmicu, tipovat ćete na manje.

Korneri

Slično kao i klađenje na kartone, danas imate pravo tipovati i na broj kornera na utakmici. Sportska kladionica postavi granicu, a na vama je odlučiti se hoće li biti više ili manje kornera od predviđanja bookmakera.

Klađenje na kornere

Na utakmicama najjačih nogometnih liga uobičajeno je da granica bude postavljena na 9,5 ili 10,5 kornera, ovisno o stilu igre ekipa. Tu su isplative kvote na oba znaka. Ako očekujete pritisak na obranu, tada ima smisla igrati da će biti 10 ili više kornera na utakmici. Ako predviđate rovovsku bitku na sredini terena, igrat ćete na manje.

Učinak igrača

Klađenje online na više/manje pojavljuje se i kod predviđanja učinka igrača. Doduše, u nogometu se obično možete kladiti tek hoće li netko postići gol ili neće. No, u košarci postoje granice postignutih koševa, a na vama je tipovati hoće li ih igrač zabiti više ili manje. Isto je dostupno i uz skokove, kao i uz asistencije.

Po istom principu funkcionira i klađenje na učinak igrača u rukometu i vaterpolu. Naravno, granice su puno niže nego u košarci. Koeficijenti su pak odlični, od 1,70 na više pa hrvatski kladitelji itekako vole koristiti ovu opciju dok slažu svoje listiće.

Vrste oklada na više/manje

Već smo spomenuli da više/manje klađenje online ide uz golove, kartone, kornere pa i oklade na dužinu i neizvjesnost dvoboja. U nastavku ćemo predstaviti i nekoliko najčešćih granica na koje se imate priliku kladiti…

Više/manje od 0,5

U online kladionicama naići ćete na više/manje klađenje na 0,5 golova. Ova oklada ponudit će vam vrlo nisku kvotu na više golova, barem ako je igrate prije početka utakmice na nogometu. No, može vam donijeti lijepi dobitak ako tipujete na više pri klađenju uživo, u zadnjih 20 minuta utakmice.

Granicu 0,5 ponekad ćete uočiti i pri klađenju na kartone pa i na runde u MMA mečevima. Igranje na manje od postavljene granice u pravilu vam donosi izdašnu kvotu. Ako je pogodite, višestruko ćete uvećati svoj ulog.

Više/manje od 1,5

Granica postavljena na 1,5 gol može vam donijeti pristojne kvote čak i ako igrate na više. To posebno dolazi do izražaja na Afričkom kupu nacija, na kojem zaista teško zabijaju sve uključene reprezentacije.

klađenje prije utakmice vs klađenje uživo - sportske kladionice

Radi se o još jednoj opciji pogodnoj za uživo klađenje online. Pa tako iskusni igrači vole odigrati na još 2 ili više postignutih pogodaka na početku drugog poluvremena. Ako pak odigrate okladu na više u zadnjih 20 minuta, smiješi vam se odličan tečaj. Granica 1,5 javlja se i na kartonima, pogotovo u prijateljskim utakmicama.

Više/manje od 2,5

Najpopularnija granica na zbroj golova svakako je više/manje klađenje na 2,5 gola. Tu su odlični koeficijenti prije početka utakmica na oba znaka. Kreću od 1,65 i idu sve do 2,40, ovisno tko međusobno igra.

Oni koji preferiraju “pre-match” oklade posebno vole igrati na više od 2,5 gola na utakmici, u onim dvobojima u kojima očekuju efikasan nastup obje ekipe. Granica 2,5 javlja se svakako i u klađenju na kartone, a posebno je zanimljiva pri klađenju na setove, na turnirima na kojima se igra na dva dobivena.

Više/manje od 3,5

U posljednje vrijeme sve više igrača na nogometu prakticira više/manje klađenje na 3,5 granicu. Naime, postalo je uobičajeno da u Premiershipu i u Bundesligi ova granica bude bez problema nadmašena. Koeficijenti su pak izdašni ako igrate na više, čak i u utakmicama u kojima igraju najmoćniji napadi u Europi.

tenis hendikep

Ova granica svakako je prisutna i u borilačkim sportovima ako tipujete na rundu prekida. Naići ćete na nju i u tenisu pri klađenju na broj setova, prije svega na Grand Slam turnirima.

Više/manje od 4,5

Nogometno klađenje online dostupno je i uz granicu od 4,5 golova. Tu se skrivaju velike kvote ako tipujete na više golova, a skromne ako igrate na manje. Naravno, pri klađenju uživo to se može promijeniti, pogotovo ako u prvom poluvremenu padne mnogo pogodaka.

Riječ je o granici koju iskusni igrači igraju samo kad nastupaju neki od najubojitijih napada u nogometnoj Europi. Što se ostalih oklada tiče, tipovanje na više ili manje od 4,5 kartona sasvim je uobičajeno. Ova granica pojavljuje se i pri klađenju na kornere pojedinačne ekipe. Naići ćete na nju i na drugim sportovima, od tenisa i snookera do hokeja i futsala.

Zbroj golovaVišeManje
0,51,079,30
1,51,353,40
2,51,951,95
3,53,401,35
4,511,051,05

Strategije za klađenje na više/manje

Klađenje online na više/manje zahtijeva dobru strategiju. Naime, nije svejedno za koju se opciju odlučite i koliko parova ćete staviti na listić. Pa se tako smatra velikom pogreškom igrati kvote 1,50 iil niže na zbroj golova. Radi se o okladi koja uvijek može završiti na neželjen način pa si morate dati prostora za povremene pogreške. To ćete učiniti igranjem na kvote od 1,80 ili veće.

Klađenje na koševe

Što se pak broja parova na višim listićima tiče, iskusni igrači više/manje oklade obično igraju pojedinačno. Pogotovo ako je riječ o klađenju uživo. Mogu se eventualno staviti dva događaja na isti listić, ali nije pametno odigrati više od toga. Postoji još nekoliko stvari koje svakako morate uzeti u obzir, prije nego finalizirate uplatu svog listića…

1. Obratite pažnju na statistiku

Pri klađenju na više/manje statistika vam može mnogo toga otkriti. No, morate razlikovati bitno od nebitnog. Naime, ako neka momčad redovito igra utakmice s malo golova, to ne znači ništa ako naiđe na suparnika ubojitog napada.

Zato pokušajte donijeti odluku na temelju najvažnijih statističkih faktora za neku utakmicu. Uzmite u obzir motivaciju, stanje s ozljedama i prethodne međusobne dvoboje. Odredite što bi od toga moglo biti najvažnije za ishod utakmice na koju se kladite. Zatim stavite novac na opciju koja odgovara rezultatima vaše analize.

2. Kladite se na tijek igre, a ne na ishod

Klađenje online na više/manje može dati odlične rezultate ako imate dobar osjećaj za smjer u kojem ide utakmica koju gledate. Zato ovaj tip igre ima smisla prakticirati dok su dvoboji u tijeku.

Na vama je pratiti utakmicu i osjetiti trenutak u kojem se lomi. Tada možete odigrati na još pokoji pogodak ili da više neće biti promjene rezultata. Bitno je samo reagirati u pravom trenutku i zgrabiti tečaj dok je na svom vrhuncu.

3. Imajte na umu vremenske uvjete

Kvaliteta uvijek dođe do izražaja pri tipovanju na pobjednika utakmice. Kakvi god bili uvjeti za igru. No, pri okladama više/manje vremenska prognoza može biti od velikog značaja.

Naime, po snježnom terenu teško da će pasti mnogo golova. Vjetar pak u tenisu može također utjecati na konačni zbroj gemova. Kiša je još jedan faktor koji vodi klađenje online na više/manje u jednom sasvim novom smjeru. Zato svakako provjerite vremenske uvjete prije nego se odlučite kladiti. Pri klađenju uživo pak odmah reagirajte ako vidite da su maksimalno otežani uvjeti za odigravanje utakmice.

Jeste li spremni za klađenje online na više/manje?

Klađenje online na više/manje spada među najpopularnije opcije igre među iskusnim kladiteljima. Pred vama su oklade na golove, kornere, kartone, učinak igrača pa i tipovanje na dužinu utakmice.

Nogomet klađenje

Koeficijenti uz over/under opcije u pravilu su viši nego kad se kladite na favorita nekog sportskog događaja. To je razlog zašto oklade na zbroj golova, kartona i kornera mogu biti dobro rješenje dok pokušavate pobijediti kladionicu. Pogotovo ako preferirate oklade uživo.

Naravno, više/manje klađenje nije jedina opcija koju biste trebali koristiti. Tu su još oklade na hendikep, poluvrijeme/kraj, oba tima daju gol pa i točan rezultat. Sve to vrijedi uzeti u obzir. No, klađenje na zbroj, s mogućnošću igranja na više ili manje svakako je jedna od mogućnosti koje uvijek trebate imati na umu, jer daje vam šansu doći do dobitka čak i kad niste sigurni tko će do trijumfa na utakmici.

Klađenje online na više/manje – najčešće postavljana pitanja

U kojim nogometnim ligama se isplati kladiti na zbroj golova?

Više/manje klađenje na golove ima smisla prakticirati u talijanskoj Serie A, La Ligi i Bundesligi. To su natjecanja u kojima postoje klubovi koji iz kola u kolo igraju utakmice sličnog broja postignutih golova. To vam daje šansu da ih pratite svojim ulogom i dođete do profita.

Kako koristiti više/manje oklade na nogometnim klubovima, a kako na reprezentacijama?

Na klupskim utakmicama pada znatno više golova nego kad igraju reprezentacije. Zato ima smisla igrati na više od 2,5 gola na utakmici pa i na više od 3,5 gola kad igraju klubovi. Dvoboji reprezentacija su puno tvrđi i tu oklada na manje od 2,5 gola dolazi do izražaja. Pogotovo na velikim natjecanjima.

Koje su najbolje više/manje oklade na košarci?

Na košarci se po over/under principu možete kladiti na broj koševa svake od ekipe, kao i na ukupan zbroj koševa. Tu je i tipovanje na učinak igrača, što uključuje koševe, asistencije i skokove. Najbolje rezultate donosi tipovanje na broj koševa jedne od momčadi na terenu, kao i na učinak onog igrača kojeg ste dobro proučili uoči utakmice.

Vaša ocjena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Online Kladionice

Promocija

Bonus za najuspješnije

Promocija

Bonus za najuspješnije

Promocija

Bonus za najuspješnije

Bonus Dobordošlice

Bonus na prvu uplatu

Bonus Dobordošlice

100% do 100 EUR

+333 besplatne vrtnje

© Copyright 2024 Kladionica.hr sva prava pridržana. 18+