Kako se kladiti na hendikep u sportskim kladionicama?

Home » Kako se kladiti na hendikep u sportskim kladionicama?

Iako se radi o jednoj od glavnih oklada, mnogi još ne znaju kako se kladiti na hendikep na Internetu, s ciljem dolaska do dugoročnog profita. Zato donosimo mali pregled svega vezanog uz ovaj tip klađenja.

U Hrvatskoj imamo stotine tisuća zaljubljenika u sportsku prognozu. Među njima ima i mnogo znalaca, željnih pretvoriti svoju pronicljivost u vrijedan dobitak. No, većina igrača kladi se isključivo na pobjednika utakmice, a zanemaruje dodatne dostupne oklade u online kladionicama.

Jedna od njih zove se hendikep. U ponudi je kladionica od samog početka u našoj zemlji. Svejedno, na pitanje kako se kladiti na hendikep mnogi domaći kladitelji vam neće dati koristan odgovor. Pogotovo ne ako pokušavate iskoristiti ovu okladu kako biste pobijedili bookmakere.

Baš zato vam ovdje predstavljamo mali vodič kako se kladiti na hendikep, kako biste napokon otkrili ključne informacije vezane uz ovu vrlo popularnu okladu.

Što je hendikep i zašto ga koristiti?

Hendikep je tip oklade u kojoj jedna momčad ili pojedinac startaju s prednošću u odnosu na suparnika. Razlog je taj što postoji razlika u kvaliteti pa stavljanje hendikepa na jednu stranu izjednačava izglede.

Klađenje na nogometne utakmice

Oni koji znaju kako se kladiti na hendikep vjerojatno će vam reći da je svrha hendikepa podebljati tečaj na pobjedu vašeg favorita. Naime, ako se kladite da će netko pobijediti s dva ili više razlike, dobit ćete puno bolji koeficijent nego da igrate na čistu pobjedu.

Hendikep može funkcionirati i sasvim suprotno. Imate pravo koristiti ga i za tipovanje na autsajdera, u slučaju da vjerujete da će u najgorem slučaju pružiti žestok otpor favoritu.

Dakle, glavna prednost ove oklade su isplative kvote koje nudi igračima. To je razlog zašto je toliko bitno naučiti kako se kladiti na hendikep. Nedostatak je pak to što postoje manji izgledi da će vaša prognoza biti točna. No, uz nju vam dugoročno ipak rastu izgledi da ćete završiti u plusu…

Koji tipovi oklade hendikep postoje?

Ako želite naučiti kako se kladiti na hendikep, svakako morate uzeti u obzir specifične tipove ove oklade. Dijelimo ih na tri glavne kategorije:

  • hendikep s dva znaka,
  • hendikep s tri znaka,
  • azijski hendikep.

Hendikep s dva znaka je jednostavan. Pogađate hoće li neka momčad pobijediti s manje ili više golova razlike od postavljene granice. Na primjer, ako odigrate hendikep -1,5 na Real, to znači da madridski klub mora pobijediti s najmanje dva razlike kako bi vaša prognoza bila točna.

Hendikep s tri znaka ima i mogućnost remija. Naići ćete ga zapisanog kao 0:1, najčešće u zagradi. Uzmimo ponovo za primjer Real Madrid. Ako uz njega stoji hendikep 0:1, to znači da je jedinica dobitna ako pobijedi s dva ili više razlike. Ako pobijedi jedan razlike dobiva igrač koji je tipovao na remi. Ako bude neriješeno ili izgubi, dobiva igrač koji je tipovao na autsajdera.

Tu je još i famozni azijski hendikep iliti klađenje na četvrtine. Iskusni igrači poseban fokus usmjeravaju prema učenju kako se kladiti na hendikep ovog tipa. Pa ćete tako naići na oznake -0,25 i -0,75 uz azijski hendikep. Početniku sasvim zbunjujuće.

Stvari postaju jasnije kada shvatite da se zapravo radi o dvije oklade. Naime, vaš ulog se dijeli na dva dijela. U slučaju -0,75 azijskog hendikepa, to znači da pola uloga igrate na -0,5 hendikep, a pola na -1 hendikep. Sjetimo se opet Reala. U slučaju pobjede dva ili više razlike dobivate puni dobitak. Ako Real pobijedi jedan razlike, pola uloga će vam biti dobitno, a pola će vam biti vraćeno. Remi ili poraz znače da listić nije dobitan.

Tip hendikepaMogućih ishodaOznake u kladionicama
Hendikep s dva znaka2F+2, -1,5, -2,5…
Hendikep s tri znaka30:1, 0:2, 1:0…
Azijski hendikep3-0,25, -0,75, +0,25…

Kada i na kojim sportovima koristiti hendikep?

Sada kada ste se upoznali s osnovama na vama je naučiti kako se kladiti na hendikep efikasno, s ciljem maksimiziranja izgleda dolaska do profita.

Treba odmah reći da je svrha hendikepa podebljati kvotu koja je inače neisplativa. Naime, igranje koeficijenata manjih od 1,70 dugoročno smanjuje izglede dolaska do zarade. Baš na takvim kvotama bookmakeri si daju najveću prednost pred vama i umanjuju vam isplatu u odnosu na onu kakva bi trebala biti.

Tu na scenu stupa hendikep koji će vratiti vaš koeficijent na optimalni nivo. To posebno dolazi do izražaja na nogometu, gdje igranje da će favorit pobijediti dva ili više razlike daje odlične rezultate. Pogotovo ako se radi o nekom od najmoćnijih europskih klubova, iz Premiershipa, Bundeslige ili La Lige.

Hendikep je odličan i u košarci. Tamo ćete uočiti brojne razine hendikepa i vaš je zadatak odabrati onu na kojoj se skriva obećavajući koeficijent. Košarkaški kladitelji hendikep vole koristiti pri klađenju uživo. Tada se njegova razina mijenja iz sekunde u sekundu. Ako u pravom trenutku uplatite svoju prognozu, možete bez problema doći do odličnog dobitka.

tenis hendikep

Slično funkcionira i rukomet, a tenis je posebna priča. Tu postoji hendikep setova i hendikep gemova. Na favorite se više isplati igrati hendikep gemova, a na autsajdere hendikep setova. No, treba reći da oklada na točan rezultat u setovima daje bolje rezultate od hendikepa u tenisu. Osim pri live okladama.

Naučiti kako se kladiti na hendikep bitno je i u drugim sportovima. Prisutan je baš svugdje, od odbojke, američkog nogometa i bejzbola do ragbija, kriketa i snookera. Svugdje povećava kvotu. Važno je samo dobro poznavati suparnike i igrati isključivo na one tečajeve za koje postoje najbolji izgledi da će donijeti dobitak. Istina je, pri klađenju na hendikep znanje je još važnije nego pri drugim okladama…

Gdje i kako se kladiti na hendikep u Hrvatskoj?

Na hendikep se u Hrvatskoj možete kladiti u baš svakoj online kladionici. Tu se posebno izdvaja Favbet kladionica, jer nudi azijski hendikep, na što nećete naići na mnogo web stranica za sportsku prognozu.

Dvadesetak razina hendikepa pronaći ćete pak u Germania kladionici na košarkaškim utakmicama. Ovdje je detaljno razrađen i tenis, a ovaj tip oklada prisutan je i na mnogim drugim sportovima.

PSK kladionica također ima zanimljivu ponudu hendikepa s dva znaka. Možete se kladiti na -1,5 hendikep, ali i na -1 hendikep, pri kojem pobjeda jedan razlike vašeg favorita vraća ulog.

SuperSport pak oduvijek nudi hendikep s tri znaka, a osmislio je i oznaku F+2. Iza nje stoji pobjeda favorita s dva ili više razlike, što je dostupno na svakoj nogometnoj utakmici. Hendikep ćete pronaći u zanimljivim oblicima i u drugim domaćim kladionicama pa se svakako isplati naučiti koristiti ovu okladu.

Top Bonusi za Klađenje

Bonus Dobordošlice

100% do 700 EUR

+ €30 Rizk-Free bet + 200 Besplatnih Vrtnj

5.0

Bonus Dobordošlice

Kotač Sreće

4.8

Bonus Dobordošlice

100% do 100 EUR

+333 besplatne vrtnje

4.0

Ostali sadržaj koji bi vas mogao zanimati

FAQ (Najčešće postavljana pitanja)

Kako se kladiti na hendikep uživo?

Hendikep je vrlo dobra oklada dok su utakmice u tijeku. Najbolje funkcionira u košarci i rukometu, jer njegova razina se stalno mijenja. Na vama je odigrati ga dok se utakmica lomi i kreće u suprotnom smjeru od onog na koji tipuje bookmaker. Može se koristiti i na nogometu, ako vjerujete da će u završnici autsajder završiti pregažen.

Je li bolji hendikep ili oklada poluvrijeme/kraj?

U nogometu ćete dobiti slične koeficijente na okladama hendikep i poluvrijeme/kraj. I jedna i druga opcija podebljavaju tečaj na favoritu. Hendikep se više isplati kod momčadi koje krenu sporo pa proigraju u drugom poluvremenu. Poluvrijeme/kraj je bolja opcija kod ekipa koje melju suparnika od prve do posljednje minute.

Kada se isplati koristiti azijski hendikep?

Iskusni igrači azijski hendikep igraju u završnicama utakmica, kada kvote maksimalno porastu na favoritu. U tom slučaju čak i polovični uspjeh donosi solidnu zaradu. Na primjer, ako odigrate u 80. minuti -0,75 hendikep pri rezultatu 0:0, profitirat ćete čak i ako vaš favorit trijumfira samo jedan razlike. Sjajno ćete pak zaraditi ako pobijedi s dva razlike.

5/5 - (1 vote)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Online Kladionice

Bonus Dobordošlice

700 EUR

+ 200 Besplatnih Vrtnj

Bonus Dobordošlice

Kotač Sreće

Bonus Dobordošlice

100% do 100 EUR

+333 besplatne vrtnje

© Copyright 2024 Kladionica.hr sva prava pridržana. 18+