Klađenje – tenis liga: Tips, savjeti i strategije

Home » Klađenje – tenis liga: Tips, savjeti i strategije

Tenis liga, odnosno mečevi najboljih tenisača i tenisačica nezaobilazan su dio ponude sportskog klađenja. Bilo da je u pitanju tenis Davis Cup ili tenis US Open Grand Slam turnira, online kladionice nude pregršt različitih opcija za slaganje vašeg listića.

Baš zbog toga je tenis jedan od najpopularnijih sportova za online klađenje. Ne samo što su detaljno razrađeni mečevi ATP i WTA razine, veći i oni na Challenger i ITF nivou. Kladiti se možete prije početka meča, ali i uživo, s brojnim mogućnostima kako zgrabiti obećavajući koeficijent.

No, treba reći i da je tenis sport za klađenje s pregršt zamki. U njih svakodnevno upadaju hrvatski kladitelji. To je razlog zašto smo odlučili otkriti vam kako se ozbiljno kladiti na teniske mečeve, s ciljem dolaska do profita na kraju mjeseca.

Što trebate znati o klađenju na tenis?

Tenis liga, odnosno turniri Grand Slam, ATP i WTA razine traže od kladitelja dobro poznavanje uključenih sportaša, ali i same igre. Isto vrijedi i za tenis Davis Cup natjecanja. Na vama je istražiti stil igre tenisača i tenisačica, kao i uvjete u kojima se odigrava meč.

Tenis US Open

Podloga, motivacija, brzina vjetra, prethodni međusobni mečevi, aktualna forma. To su samo neke od informacija kojima morate ovladati prije nego odlučite na koga se kladiti. Nije nebitno ni na koliko se dobivenih setova igra. Pa tako tenis US Open, Wimbledon, Ronald Garros i Australian Open turnira donosi duže mečeve u muškoj konkurenciji, na tri dobivena seta. To je faktor koji utječe na ishod, pogotovo u drugom tjednu natjecanja.

Dakle, tenis liga traži od vas besprijekorno poznavanje bijelog sporta i njegovih zakonitosti. No, bitno je i birati isključivo isplative kvote. Naime, pokazalo se da igranje tečajeva 1,50 ili manjih dugoročno ne donosi sreću. To posebno vrijedi ako se kladite na manje turnire, na kojima favoriti nisu toliko motivirani pobjeđivati. Zato se držite viših koeficijenata, a svakako u obzir uzmite i ove tri stvari koje ćemo u nastavku spomenuti…

1. Proučite dobro teren

Tenis liga se odigrava na nekoliko različitih podloga. Upravo o podlozi ovisi koliko brzo loptica odskače i koliko se lako kretati. Pa tako imamo travu koja je brza i vrlo skliska, dok je crvena zemlja prilično spora i daje priliku proklizavanjima hvatati u trku loptice. Tu je onda i dvoranski tepih na kojem se sve munjevito odvija, dok se tenis US Open i Australian Open turnira igra na tvrdoj, ali nešto sporijoj podlozi.

Važno je naglasiti da nekim igračima odgovara brža, a drugima sporija podloga. To će utjecati na rezultat meča. Zato obavezno proučite podlogu, kao i prethodne rezultate igrača na njoj prije nego uplatite svoj listić.

2. Naučite sve o igračima

Tenis je individualni sport. To znači da kolektiv ne može pokriti nedostatke pojedinca. Zato je na vama detaljno proučiti one koji izlaze na teren. Morate sve znati o eventualnim ozljedama, kao i formi s kojom ulaze u meč.

Već smo spomenuli podlogu na kojoj se igra. Ona može utjecati na ishod pa svakako provjerite tko je od suparnika bolje prolazio na njoj. Naravno, bitni su i prethodni međusobni mečevi. Uzmite u obzir rezultate prijašnjih dvoboja, ali i kontekst u kojem su se dogodili. Pa tako tenis Davis Cup natjecanja može dovesti do revijalnih mečeva, ako je u prethodnim okršajima već neka reprezentacija osigurala ukupnu pobjedu.

3. Budite svjesni da postoje različiti stilovi igre

Svaki igrač ima suparnike koji mu ne odgovaraju. Razlog je upravo to što se tenis liga odigrava uz različite stilove igre samih aktera. Pa tako neki pokušavaju snažnim servisima doći do prednosti te maksimalno skraćuju trajanje poena. Drugi pak polako grade poen i pokušavaju iscrpiti protivnika.

Oklade na teniske mečeve

Zato pet uzastopnih pobjeda nekog igrača ne znači ništa, ako sada ide na suparnika koji mu nimalo ne odgovara. U toj priči svakako uzmite u obzir i faktor vjetra. Naime, neki igrači se ne snalaze po snažnom vjetru, dok drugi baš tada dominiraju.

Podloga koju smo već spominjali također utječe hoće li neki teniski stil doći do izražaja ili ne. Pa tako tenis US Open turnira u prvi plan stavlja igrače koji igraju snažno s osnovne linije. Dvoranski pak turniri daju šansu i onima koji trče na mrežu. Dodajmo tome da na Roland Garrosu i zemljanim turnirima najbolje prolaze oni koji se dobro brane i u stanju su polako lomiti protivnika. Sve su to stvari koje treba uzeti u obzir prije donošenja odluke na koga se kladiti.

Vrste klađenja na tenis

Klađenje na tenis početnicima se čini sasvim jednostavnim. Odigrate jedinicu ili dvojku i to je to. No, tenis liga zapravo ide uz pregršt različitih mogućnosti slaganja listića…

Klađenje na pobjednika meča

Oklada tko će pobijediti, a tko izgubiti osnovna je uz klađenje na tenis. Postoje samo dva znaka, bez remija koji se javlja u brojnim drugim sportovima. Na vama je ocijeniti tko je u boljoj formi i kome više odgovaraju uvjeti na terenu.

Pritom je nužno igrati kvotu koja je isplativa. Naime, tenis nije idealan sport za klađenje na favorite, jer pregršt je iznenađenja. Na onima pak koji redovito pobjeđuju kvote su 1,10 ili manje, a čak ni oni nisu 100% pouzdani. Zato birajte tečajeve od 1,65 na više, jer tako si dajete prostor za povremene krive procjene, uz koje ćete svejedno ostvariti profit na kraju mjeseca.

Klađenje na pobjednika turnira

Osim što možete tipovati na pobjednika meča, kladioničarska tenis liga daje vam priliku pogađati i tko će osvojiti turnir. Ova oklada uobičajena je uz Grand Slam turnire. Pa tako tenis US Open razine obavezno ide uz mogućnost pogađanja tko će podići pehar na kraju natjecanja. Tenis Davis Cup natjecanja reprezentacija također vam nudi ovu opciju.

Tenis Wimbledon

Kod prognoziranja pobjednika turnira odlično je što su kvote više nego na pojedinačnim mečevima. No, morate ih odigrati što ranije tijekom natjecanja, jer kasnije će pasti. Preporučuje se odigrati ovu okladu nakon uvodnog kola ili dva. Tada je jasnije tko bi mogao trijumfirati nego prije početka turnira.

Klađenje na pobjednika seta

Svaka kladionica vam daje priliku kladiti se i na manje segmente teniskog meča. Pa se tako možete kladiti i na pobjednika svakog seta. To nije loša opcija, jer kvote su nerijetko veće nego na pobjednika cjelokupnog dvoboja.

Tu postoji i prostor za igranje na autsajdera. Naime, favoritu katkad treba vremena da nametne svoj stil igre. Pa nije rijetkost da netko od kojeg svi očekuju pobjedu izgubi prvi set, da bi kasnije preokretom došao do trijumfa. Ženski tenis je krcat takvim mečevima. Zato ima smisla gađati krupne kvote na autsajderu u prvom setu, pogotovo ako znate da igra protiv suparnika koji je sklon oscilacijama.

Klađenje na tenis uz hendikep

Kao i u ostalim popularnim sportovima, hendikep je prisutan i u tenisu u online klađenju. To znači da možete odigrati da će favorit uvjerljivo doći do pobjede, većom razlikom od postavljene granice. Tenis liga daje vam šansu za klađenje i da će autsajder u najgorem slučaju tijesno izgubiti.

Postoje dva različita hendikepa u tenisu. Možete igrati hendikep gemova. Pa ako je na Đokoviću hendikep -5,5 gemova, a vi odigrate jedinicu, dobitak će vam donijeti pobjeda rezultatom 6:3,6:3 ili još uvjerljivija. Tu je i hendikep setova. To posebno dolazi do izražaja uz tenis US Open i ostalih Grand Slam turnira. Pa ako odigrate na Đokovića hendikep -1,5 seta, to znači da dobivate ako pobijedi 3:0 ili 3:1 u setovima.

Tenis Davis Cup klađenje

Hendikep je posebno važan u onim mečevima u kojima je vrlo mala kvota na favoritu. Pa tako uz tenis Davis Cup mečeva tečaj zna biti 1,05 na favorita. Vi pak možete dobiti 1,80 ako pogodite hendikep.

Klađenje na zbroj gemova

Tenis liga, odnosno profesionalni teniski mečevi u kladionicama su praćeni i opcijama klađenja na zbroj gemova. Možete se kladiti na zbroj gemova u cjelokupnom meču, kao i po setovima. Pa tako ako odigrate da će u nekom meču biti više od 18,5 gemova, to znači da mora završiti rezultatom 6:3, 6:4 ili još tjesnijim.

Ovu okladu ima smisla igrati ako ste uvjereni da se radi o suparnicima koju su prilično ravnopravni. Tada se može očekivati mnogo gemova u meču. Iskusni kladitelji zbroj gemova češće igraju na više, nego na manje. Nadaju se da će se dvoboj odužiti i otići u odlučujući set. Tada sigurno dolaze do dobitka.

Klađenje na točan rezultat

Točan rezultat teško je pogoditi u nogometu, a gotovo nemoguće u vaterpolu, košarci i rukometu. No, u tenisu to i nije takav problem. Pogotovo ako gađate točan rezultat setova, u meču na dva dobivena. Postoje samo četiri moguća rezultata, uz kvote koje su puno bolje od klađenja na pobjednika:

Tenis liga – rezultatObjašnjenjeKvote
2:0Pobjeda favorita u dva seta1,50 – 2,50
2:1Pobjeda favorita u odlučujućem2,50 – 3,00
1:2Pobjeda autsajdera u odlučujućem3,00 – 4,00
0:2Pobjeda autsajdera u dva seta3,00 – 10,00

Mogli bismo reći da je klađenje na točan rezultat setova u tenisu nešto slično kao poluvrijeme/kraj u nogometu. Dakle, alternativa okladi na hendikep. Dio igrača ovdje preferira igrati 0:2 na autsajdera. Kvote pri ovoj opciji idu do 10, a bookmakeri nerijetko proglase krivog igrača favoritom.

Dodajmo još da postoji i pogađanje točnog rezultata gemova u setu. To je puno teže za pogoditi, pogotovo ako tipujete prije početka meča. Postaje jednostavnije dok je meč u tijeku, no na raspolaganju su vam tada i druge zanimljive opcije za igru…

Klađenje na tenis uživo

Tenis je jedan od najboljih sportova za klađenje uživo. No, morate igrati pametno. Naime, igranje na favorita koji je u vodstvu najgore je što možete napraviti. Na tu okladu dobit ćete nizak koeficijent, a nije sigurno da će uopće rezultirati dobitkom.

Bolje je igrati potpuno suprotno. Kad igrač za kojeg vjerujete da će pobijediti padne u zaostatak i na njemu skoči kvota, tada je trenutak tipovati na njega. To ima smisla čak i ako se radi o rezultatu 3:6, 1:3 u meču na dva dobivena. Tenis liga nas je počastila i puno većim preokretima dosad. Pogotovo to vrijedi za tenisačice. Neki iskusni kladitelji tipuju isključivo na ženski tenis uživo. Strpljivo čekaju spomenuti veliki preokret, uz fantastične kvote koje ćete zgrabiti kad se dogodi.

Zašto se kladiti na tenis?

Tenis je poseban sport za klađenje. Može vam donijeti odličan dobitak, ali i katastrofalnu seriju izgubljenih listića. Sve ovisi o vašoj strategiji i načinu na koji birate parove. Drugim riječima, tenis liga traži da budete sportski znalac, ali i da posebnu pažnju usmjerite na isplativost kvota koje igrate. To je u bijelom sportu još važnije nego u nogometu, košarci, rukometu i vaterpolu.

tenis hendikep

Kako god, postoji nekoliko razloga zašto je tenis u Hrvatskoj jedan od najpopularnijih sportova za klađenje:

  • nema neriješenog rezultata što olakšava odluku na koga tipovati,
  • moguće uloviti krupnu kvotu koja nerijetko prolazi bez mnogo problema,
  • turniri se igraju cijele godine pa uvijek imate priliku kladiti se,
  • kladionice nude streaming gotovo svakog profesionalnog meča unutar vašeg računa,
  • postoje kvalitetne statistike i analize na Internetu što olakšava donošenje odluke na koga igrati.

U svakom slučaju, bilo da je u pitanju tenis US Open razine ili tenis Davis Cup natjecanja, uvijek će pred vama biti brojne primamljive opcije za uplatu listića. No, svakako imajte na umu sve što smo naveli u ovom tekstu.

Ne zaboravite da tenis nije sport za neozbiljno klađenje. Ako bez mnogo analize stavite pet favorita na vaš listić, svakog s kvotom oko 1,30, veliki su izgledi da će netko od njih izgubiti. Zato pomno birajte na koga igrate i držite se onih kvota koje vam daju najbolje izglede doći do profita, bilo da tipujete prije početka meča ili za vrijeme njegovog odvijanja…

Tenis liga klađenje – najčešće postavlja pitanja (FAQ)

Je li tenis najbolji sport za klađenje?

Tenis može biti jedan od najboljih sportova za klađenje, pogotovo ako se kladite uživo. Znalci su u stanju na teniskim mečevima pogađati krupne kvote, okladama na hendikep ili na točan rezultat. Tu su i oklade na preokret dok je meč u tijeku, gdje se skrivaju zaista sjajni koeficijenti koje ima smisla zgrabiti.

Kako se najbolje kladiti u tenisu na točan rezultat?

Točan rezultat setova jedna je od najboljih opcija koje imate u tenisu. Iskusni igrači preferiraju oklade 0:2 na autsajdera, jer prate ih krupne kvote i često prolaze. Nekad je pametno igrati i 2:0 na favorita, jer udvostručit će vašu kvotu. Oklade 2:1 i 1:2 su riskantne, uz kvote koje ih ne opravdavaju. Pri mečevima na tri dobivena ima smisla odigrati na dvije opcije, poput 3:0 i 3:1 na dva različita listića.

Što je bolje, klađenje na tenis prije početka meča ili uživo?

Tenis je sport u kojem klađenje uživo ima prednost nad “pre-match” klađenjem. Naime, tek kad dvoboj krene postaje jasnije tko ima veće izglede pobijediti. Također je moguće uloviti sjajnu kvotu na vašem favoritu nakon što se nađe u zaostatku. Odjednom je tečaj 5,00, a bio je 1,10 na početku meča. Šanse pak za preokret u tenisu su velike. Neki su uspjeli okrenuti i 0:5 u odlučujućem setu.

5/5 - (1 vote)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Online Kladionice

Promocija

Bonus za najuspješnije

Promocija

Bonus za najuspješnije

Promocija

Bonus za najuspješnije

Bonus Dobordošlice

Bonus na prvu uplatu

Bonus Dobordošlice

100% do 100 EUR

+333 besplatne vrtnje

© Copyright 2024 Kladionica.hr sva prava pridržana. 18+