Kladionica – nogomet: Tips, savjeti i strategije

Home » Kladionica – nogomet: Tips, savjeti i strategije

Nogomet je najpopularniji sport na svijetu. Zato svaka kladionica nogomet stavlja među glavne opcije za klađenje svojim korisnicima. Bilo da je u pitanju predviđanje pobjednika ili live rezultati nogomet će uvijek biti zanimljiv sportskim znalcima. Hrvatska nogomet posebno cijeni, zbog velikih uspjeha reprezentacije na velikim natjecanjima.

U svakom slučaju, danas se u svijetu klađenja mnogo toga vrti oko nogometa. Najviše zaljubljenika u sportsku prognozu kladi se upravo na nogometna natjecanja i očekuju detaljnu razradu svake utakmice koje je u ponudi. Pa tako postoje stotine različitih opcija za klađenje na nogometnu utakmicu. Kladionica uživo nogomet pak prati prijenosima utakmica, što čini previđanje ishoda još zabavnijim.

Baš zbog važnosti nogometa u svijetu klađenja donosimo vam ovdje detaljnu analizu svega što ide uz tipovanje na klupske i reprezentativne nogometne utakmice. Upoznat ćemo vas s najboljim vrstama nogometnih oklada, ali i ključnim faktorima o kojima ovisi vaš uspjeh.

Vrste klađenja na nogomet

Istina je, svaka kladionica nogomet detaljno razrađuje u svojoj ponudi. To znači da možete predviđati pobjednika, ali i tipovati na brojne druge scenarije koji se mogu dogoditi na utakmici.

Sportsko klađenje - savjeti za klađenje, live rezultati nogomet

Iskusni igrači detaljno proučavaju nogometnu ponudu. Nije da igraju samo na pobjedu domaćina, gosta ili remi. Koriste i alternativne opcije kako se dokopati dobitka. Najbolje takve mogućnosti ovdje ćemo posebno izdvojiti…

Dupla šansa

Na nogometnim utakmicama postoji mogućnost klađenja na dva znaka. To znači da imate pravo tipovati da netko neće izgubiti. Dvoznak se igra 1X ili X2, ovisno mislite li da će domaćin ili gost ostati neporažen. Postoji i opcija 12, odnosno tipovanje da neće biti remija. No, ozbiljni igrači to rijetko koriste.

Dupla šansa je odlična, jer vam pokriva 66% opcija ishoda utakmice. No, zato su i koeficijenti manji nego pri klađenju na jedinicu ili dvojku. Ipak, ponekad kvote na dvoznak budu 1,80 ili čak više. Radi se o momčadima koje su bookmakeri proglasili autsajderima. Neke od takvih ekipa zapravo su potpuno ravnopravne svom suparniku ili čak i kvalitetnije. Ako nađete takvu momčad u ponudi, ima smisla odigrati duplu šansu.

Hendikep

Kladionica nogomet nudi uz pregršt opcija za klađenje na hendikep. Radi se o tipovanju da će favorit pobijediti s dva ili više razlike. Možete igrati i da će autsajder u najgorem slučaju tijesno izgubiti.

Ako pogledate što kažu live rezultati nogomet je pun utakmica u kojima momčadi pobjeđuju s više od jednog gola razlike. Kvota je pak dvostruko veća u odnosu na tipovanje na čistu pobjedu. Zato ova oklada spada među najpopularnije u Hrvatskoj. Javlja se u tri različita oblika:

  1. Hendikep s dva znaka – igrate hoće li razlika golova premašiti postavljenu granicu ili neće.
  2. Hendikep s tri znaka – moguće je odigrati i na pobjedu s točnom razlikom, uz veliku kvotu.
  3. Azijski hendikep – igrate na dvije razine hendikepa, uz tri moguća ishoda oklade, uključujući i povrat dijela sredstava.

Hendikep je dostupan prije početka utakmica, ali i dok su one u tijeku. Pa tako SuperSport uživo nogomet uvijek nudi uz pokoju razinu hendikepa, a isto vrijedi i za druge renomirane kladionice. F+2 je pak oznaka koju svi dobro poznajemo. Riječ je o okladi na pobjedu favorita s najmanje dva razlike. To je i glavna opcija pri klađenju na hendikep.

Zbroj golova

Osim što na nogometu možete prognozirati tko će pobijediti, imate pravo kladiti se i koliko će golova pasti na utakmici. Sve funkcionira po principu klađenja na više/manje, odnosno igranja hoće li biti prebačena postavljena granica.

Europsko prvenstvo 2024 klađenje

Igrači se najviše vole kladiti na granicu od 2,5 gola. Koeficijenti su tu oko 1,80, što je dugoročno isplativo. Hoćete li igrate na više ili manje golova ovisi prije svega o stilu igre uključenih momčadi, kao i o važnosti same utakmice.

Ova opcija je dobra za listiće s jednim ili eventualno dva povezana para. Posebno je isplativa uz live oklade. Naime, kladionica uživo nogometne utakmice prati raznolikom ponudom oklada na zbroj golova. Pa tako možete dobiti kvotu 1,90 na pogodak u zadnjih 20 minuta, a sličan je tečaj i na dva u drugom poluvremenu. Ako zaključite da je dvoboj otvoren i da golovi samo što nisu počeli padati, tada se zaista isplati iskušati ovu opciju.

Poluvrijeme-kraj

Svaka kladionica nogometne utakmice već godinama prati opcijom tipovanja na okladu poluvrijeme-kraj. Međutim, kad je u pitanju Hrvatska nogometni kladitelji kao da su i dalje zbunjeni ovom okladom. Zato ćemo je ovdje detaljnije predstaviti.

Dakle, u pitanju je klađenje kako će završiti prvo poluvrijeme, u odnosu na kraj utakmice. Glavne opcije su 1/1 i 2/2. To znači kladiti se da će neka momčad voditi nakon 45 minuta i zadržati prednost do samog kraja. Koeficijenti uz ovu okladu slični su onima na hendikepu, od 1,70 na više. Isplati ih se odigrati na klubove koji igraju u visokom tempu svih 90 minuta. Takvim momčadima nije problem rano riješiti pitanje pobjednika.

Postoje i alternativne opcije na okladi poluvrijeme-kraj. Naime, možete igrati na preokret. Koeficijenti kreću od 15 i idu sve do 30. Kladionica nogometne oklade na poluvrijeme-kraj koje uključuju preokret označava uz pomoć ova četiri znaka:

OkladaObjašnjenjeKvote
1/XDomaćin vodi na poluvremenu, remi na kraju15-18
2/XGost vodi na poluvremenu, remi na kraju15-18
1/2Domaćin vodi na poluvremenu, pobjeda gosta na kraju25-30
2/1Gost vodi na poluvremenu, pobjeda domaćina na kraju25-30

Ove opcije ima smisla koristiti na velikim reprezentativnim natjecanjima, kao i u Ligi prvaka. Tamo se igraju vrlo tijesne utakmice u kojima preokreti nisu rijetkost. Isplata je odlična na spomenutim okladama, no treba vam strpljenja da dočekate svoj dobitak.

Oba tima daju gol

Kad je u pitanju kladionica nogometni kladitelji posebno su skloni korištenju oklade oba tima daju gol. Vrlo je jednostavna, jer tipujete hoće li zabiti obje ekipe ili neće. Možete to prognozirati za cijelu utakmicu, ali i za prvo ili drugo poluvrijeme.

U pitanju je oklada koja se javlja i dok su utakmice u tijeku. Pa tako SuperSport uživo nogometne utakmice nudi uz opciju klađenja na oba tima daju gol čak i kad netko povede. Zapravo, svaka domaća kladionica uživo nogometnu ponudu obogaćuje ovom popularnom okladom.

Iskusni igrači oba tima daju gol koriste samo kad su kvote isplative. Trebale bi biti barem 1,70 ili veće. U ligama poput Premiershipa ili Bundeslige to ćete teško dobiti. Međutim, talijanska Serie A pa i naš HNL daju lijepe tečajeve na oba tima daju gol. Bitno je samo odabrati suparnike koji su odlični prema naprijed, a pokazuju slabosti dok brane svoju mrežu.

Klađenje na nogomet uživo

Već smo u par navrata spomenuli live klađenje na nogomet. Treba odmah reći da se radi o jednom od najboljih sportova za sportsku prognozu uživo. Naime, besplatni prijenosi unutar vašeg računa olakšavaju vam donošenje odluke na koga se kladiti. Kvote pak znaju biti bolje nego prije početka utakmica, pogotovo ako favorit nije poveo u prvom poluvremenu.

Klađenje online na više ili manje, klađenje uživo nogomet

Kladionica uživo nogomet nudi uz gotovo iste opcije kao i prilikom “pre-match” klađenja. Tako funkcionira SuperSport uživo nogometna ponuda, a isto vas čeka i u drugim online kladionicama. Možete se u svakom trenutku kladiti na ishod utakmice, a i na hendikep, zbroj golova, oba tima daju gol i poluvrijeme-kraj. Imate pravo tipovati čak i na broj kornera, kartone pa i učinak igrača te točan rezultat.

Čak i ako ništa ne odigrate, live rezultati nogometnih utakmica uvijek su vam dostupni u vašoj kladionici. Prate ih ispisane kvote na dostupnim opcijama za klađenje. Ako vam se nešto od toga učini obećavajuće, imate se pravo uključiti. Imajte samo na umu da se tečajevi mijenjaju iz minute u minutu. Ključna je brza reakcija, kao i samokontrola, kako ne biste cijeli dan proveli tipujući na utakmice koje su u tijeku.

Klađenje na jedan ili više parova?

Ozbiljni kladitelji savjetovat će vam da ne pretjerujete s brojem sportskih događaja na svom listiću. Što ih je više, to su manji izgledi da ćete pogoditi svoju prognozu. Iz tog razloga igranje pojedinačnih događaja spada među najbolje strategije. No, nećete pogriješiti ni ako povežete dva do tri para na istom listiću.

Bitne su svakako i kvote. Kad je u pitanju Hrvatska nogometno klađenje mnogima se svodi na igranje na koeficijente 1,50 ili niže. Tako nećete daleko stići. Tu bookmakeri obično nude puno manje nego što je realno. Zato bi na pojedinačnim prognozama tečaj trebao biti oko 2,00 ili čak veći. Kvote 1,70 ili veće nužno je koristiti ako pak povezujete više parova na istom listiću.

Dakle, preporuka iskusnih igrača kaže da broj parova na listiću treba ograničiti na najviše dva ili tri. To moraju pratiti isplativi koeficijenti, odigrani na onim opcijama koje imaju najbolje izglede donijeti vam dobitak.

Savjeti za klađenje na nogomet

Kad je u pitanju ponuda kladionica nogomet je igračima najčešće prva opcija za slaganje listića. No, nije dovoljno imati ponešto nogometnom znanja, kako biste došli do dugoročnog dobitka.

Kao što smo ranije naglasili, važno je poznavati matematičku vjerojatnost i igrati isplative tečajeve. Nogomet od vas također traži detaljnu analizu suparnika. Donosimo još nekoliko stvari na koje posebno morate paziti dok se kladite na nogomet…

1. Ne kladite se srcem

Svi mi imamo klubove, reprezentacije i nogometaše koje simpatiziramo. No, to ne bi smjelo utjecati na odluku na koga se kladiti. Na vama je objektivno sagledati situaciju. Uzmite u obzir formu, motivaciju i stanje s ozljedama. Provjerite i prethodne međusobne utakmice pa čak i vremensku prognozu.

Nogomet klađenje

Bilo da tipujete tko će pobijediti ili na zbroj golova, vaš zadatak je odabrati onu opciju za koju vjerujete da će se najvjerojatnije ostvariti, bez obzira koja vam je momčad prirasla srcu.

2. Ne budite pohlepni s dodavanjem parova

Uložiti 1 euro i dobiti tisuću zvuči sjajno. Moglo bi vam to možda jednom upaliti, no nije to strategija koja će vam dugoročno donijeti sreću. Live rezultati nogometnih utakmica svakog će vam dana potvrditi da se radi o sportu s pregršt iznenađenja. Zbog toga si dodavanjem dodatnih parova na listić smanjujete izglede doći do dobitka.

Zato se iskusni kladitelji drže unaprijed osmišljene strategije. Imaju točno određenu ukupnu kvotu koju pogađaju. Neće im se dogoditi da zbog pohlepe dodaju još dva ili tri para na listić, samo da bi im potencijalni dobitak bio veći.

3. Imajte strpljenja

Iako svaka kladionica nogomet nudi uz pregršt zanimljivih opcija za igru, istina je da vam zapravo treba vremena i strpljenja kako biste dočekali seriju dobitaka. Zato nemojte odmah poduplati ulog čim izgubite dva listića u nizu. Držite se plana klađenja kojeg ste osmislili i nemojte se odati emocijama.

Ako ste početnik, treba vremena da ovladate zakonitostima matematičke vjerojatnosti. Na vama je također testirati različite tipove oklada, kako biste otkriti koje daju najbolje rezultate. Dakle, nema ništa preko noći, put do uspjeha u klađenju jedino je moguće postepeno graditi.

4. Ne kladite se na prijateljske utakmice

Izbor utakmica na koje ćete se kladiti jednako je bitan kao i kvaliteta kvota koje igrate. Na vama je igrati isključivo natjecanja u koja se razumijete. Svaki okršaj što detaljnije proučite, prije nego izaberete okladu na koju ćete staviti novac.

klađenje prije utakmice vs klađenje uživo - sportske kladionice

Imajte da umu da je jedan od najbitnijih faktora u sportu motivacija. Zato bi trebalo izbjegavati prijateljske nogometne utakmice, pogotovo one klupske. Takvi dvoboji mogu otići u svakom smjeru. To je razlog zašto se iskusni kladitelji drže ozbiljnih natjecanja, jer samo na kompetitivnim utakmicama analiza suparnika može dovesti do valjanih zaključaka uoči slaganja listića.

Uživajte u nogometu i klađenju na njega!

Kad je u pitanju Hrvatska nogometnih kladitelja definitivno ne nedostaje. To posebno dolazi do izražaja na velikim reprezentativnim natjecanjima, na kojima se u našoj zemlji uplate milijuni listića. Interes je velik i za klupskim utakmicama, pogotovo onima u HNL-u i u najjačim europskim ligama.

No, malo je igrača koji pobjeđuju kladionicu. Ako želite biti među njima, svakako proširite izbor oklada dodatnim opcijama koje su vam dostupne na svakoj utakmici. Budite strpljivi i igrajte sustavno te pomno birajte dvoboje na koje ćete tipovati. Tada nogometno klađenje postaje užitak i može vam donijeti profit na kraju mjeseca!

Kladionica nogomet – najčešće postavljana pitanja

Je li nogomet dobar sport za klađenje?

Svaka kladionica nogomet detaljno razrađuje u svojoj ponudi. Kvote su češće dodatno uvećane u odnosu na slične opcije na drugim sportovima. Zato ima smisla kladiti se na nogometne utakmice prije njihovog početka, a i dok su u tijeku.

Što je bolje, klađenje na nogomet uživo ili prije početka utakmica?

Nogomet je odličan sport za live oklade. Tada dolazi do izražaja tipovanje na zbroj golova. Kvote također rastu na favoritu, u slučaju da ne povede rano na utakmici. Naravno, moguće je odličan listić složiti i prije početka utakmice. Međutim, iskusni igrači malu prednost daju nogometnom klađenju uživo.

Koje su najvažnije oklade pri klađenju na nogomet?

Osim pogađanja pobjednika utakmice, hendikep i poluvrijeme-kraj svakako spadaju među najvažnije oklade na nogometu. Njima udvostručujete kvotu na vašem favoritu. Bitne su i oklade oba tima daju gol te zbroj golova, jer daju vam šansu uloviti dobitak čak i ako niste sigurni tko će pobijediti.

Vaša ocjena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Online Kladionice

Promocija

Bonus za najuspješnije

Promocija

Bonus za najuspješnije

Promocija

Bonus za najuspješnije

Bonus Dobordošlice

Bonus na prvu uplatu

Bonus Dobordošlice

100% do 100 EUR

+333 besplatne vrtnje

© Copyright 2024 Kladionica.hr sva prava pridržana. 18+