Online vs. mobilno klađenje: Kojemu dati priliku?

Home » Online vs. mobilno klađenje: Kojemu dati priliku?

Klađenje se u velikoj mjeri preselilo na Internet. Ozbiljni igrači odavno su prestali uplaćivati listiće na šalteru, svjesni da online mogu puno brže reagirati kad se pojavi obećavajući koeficijent. No, ne samo što možete igrati sportsku prognozu na računalu, već vam je danas dostupno i mobilno klađenje. M-klađenje je ništa druga nego uplata listića putem pametnog telefona, bilo kada i bilo gdje.

Igrači koju su tek otvorili račun u internetskoj kladionici pitaju se što je bolje, kladiti se na računalu ili putem mobitela? Jedno donosi komotno okruženje za analizu suparnika i procjenu kvalitete koeficijenata. Drugo vam daje maksimalnu brzinu uplate listića, a i mogućnost da se bavite klađenjem čak i kad ste daleko od svog doma.

Odabrati online ili mobilno klađenje glavna je tema ove naše analize. Otkrit ćemo vam koje su najveće prednosti i nedostaci oklada na velikom ekranu računala, kao i onih koje odigrate na vašem pametnom telefonu. Saznat ćete i koje su najveće razlike između ova dva pristupa igri, a dobit ćete i pokoji savjet kako odabrati idealno sučelje za sportsku prognozu.

Što je online klađenje?

Online klađenje u svojoj široj definiciji je ništa drugo nego uplata listića putem Interneta. Dakle, umjesto da idete u poslovnicu i tamo igrate svoj listić na šalteru, vi sve to obavite u udobnosti svog doma.

Prema užoj definiciji online klađenje se smatra onim koje se odvija na vašem stolnom ili prijenosnom računalu. Dakle, radi se o listićima koje ste odigrali u svom radnom prostoru, odnosno tamo gdje imate na raspolaganju svoj kompjutor.

Za razliku od onog što predstavlja m-klađenje, oklade putem računala obično traže od vas igru na fiksnoj lokaciji. Istina je, moguće je kladiti se i putem laptopa, no prijenos računala s lokacije na lokaciju samo zbog klađenja nije nešto što prakticiraju iskusni igrači.

Analitika klađenja na računalu

Prednost igranja kladionice putem računala svakako je to što možete u miru analizirati utakmice. Velik ekran omogućuje vam bolji uvid u statistiku. Na raspolaganju vam je više prozora u vašem pregledniku pa možete istovremeno koristiti brojne informacije prije odluke na koga se kladiti.

Zato bismo mogli reći da je online klađenje putem računala idealno za uplatu listića prije početka utakmica. Ako pak poželite odigrati vaš listić dok su utakmice u tijeku, tada može biti problem ako se kladite isključivo na kompjuteru. Naime, nećete uvijek biti kod kuće u pravom trenutku i možda će vam baš zbog toga pobjeći obećavajuća kvota koju biste inače odigrali bez puno razmišljanja.

Što je mobilno klađenje?

U prošlom desetljeću sportske kladionice polako su počele prilagođavati svoje sučelje igri putem pametnog telefona. U početku su to bile web stranice koje su izgledale čudno na ekranu mobitela, no s vremenom je njihov dizajn postao responzivan ekranu na kojem se sadržaj prikazuje. To je značajno poboljšalo korisničko iskustvo.

Zatim su se pojavile i nativne aplikacije, namijenjene Android i iOS operativnim sustavima. Uz app za m-klađenje moguće je još lakše do korisničkog profila, a i do onih oklada na kojima vjerujete da su koeficijenti došli do svog vrhunca. Doduše, aplikacije zauzimaju ponešto prostora na vašem telefonu. No, danas je memorija modernih mobitela takva da je moguće instalirati gotovo stotinu appova, bez da to utječe na ponašanje uređaja.

Dakle, mobilno klađenje je ništa drugo nego uplata listića putem telefona. Na vama je odabrati želite li to napraviti u mobilnom web pregledniku ili putem mobilne aplikacije.

Treba reći da je m-klađenje bilo apsolutno nezamislivo početkom novog milenija. Tada smo sanjali o prijenosnom teletekstu koji bi nam omogućio da u svakom trenutku pratimo aktualne rezultate. Sada ne samo što postoje mobilne aplikacije koje prate rezultate uživo, već se u svakom trenutku možemo kladiti na stotine različitih utakmica.

Nema sumnje, mobilno klađenje posebno je pogodno za one korisnike koji su skloni prakticiranju oklada uživo. Naime, najbrže ćete se dokopati željene kvote na svom mobitelu. Možete to napraviti bilo kad i bilo gdje, čak i ako se nalazite daleko od svog doma. Dovoljno je da Internet funkcionira u vašem okruženju.

M-klađenje

To je učinilo oklade putem mobitela vrlo popularnima u našoj zemlji. Procjenjuje se da više od dvije trećine korisnika trenutno pristupa sportskim kladionicama na svom telefonu. No, sve ima svoje prednosti, ali i nedostatke, zbog čega još uvijek u nekim situacijama ima smisla kladiti se na svom računalu…

Razlike između online i mobilnog klađenja

Kao što smo već ranije spomenuli, mobilno klađenje razlikuje se od oklada putem računala po ovih nekoliko stvari:

  • veličina ekrana vašeg sučelja,
  • brzina prijave u korisnički račun,
  • lokacija na kojoj igrate,
  • količina informacija koja je pred vama,
  • način uplate i isplate sredstava.

Dakle, računalo vam omogućuje igru na krupnom ekranu, s jasno otisnutim kvotama, ali i brojnim drugim informacijama. Mobilno klađenje se pak odvija na manjem ekranu, ali uz elegantna plaćanja putem mobilnog bankarstva, kao i munjevit pristup željenim okladama.

To su tek neke osnovne razlike između ova dva tipa sportske prognoze. U nastavku ćemo ući još dublje i usporediti mobilno klađenje s onim putem kompjutora prema pet posebno odabranih kriterija…

1. Pristup

Najveća razlika između online i mobilnog klađenja svakako je u pristupu korisničkom profilu. Naime, m-klađenje vam omogućuje da se prijavite u svoj profil gdje god da se nalazite. Može to biti kod kuće, na poslu ili u javnom prijevozu. Neki čak prakticiraju mobilno klađenje u parku, kako bi se maksimalno opustili dok analiziraju obećavajuće koeficijente.

S druge strane, oklade putem računala traže od vas da igrate na fiksnom mjestu. To je obično kompjutor u vašoj radnoj ili dnevnoj sobi. Igra se odvija isključivo u web pregledniku, ne i u posebno izrađenoj aplikaciji. Vaš web preglednik može zapamtiti korisničke podatke, što ubrzava prijavu. No, svejedno ćete svaku put morati prolaziti kroz proces prijavljivanja, što nije slučaj uz mobilne aplikacije.

Treba reći da je moguće igrati putem više različitih računala, što vam donosi dodatne lokacije za igru. No, igrač koji želi diskretno prakticirati ovaj tip zabave baš i neće ulaziti u svoj profil na kompjutoru na poslu. Uostalom, dostupno mu je m-klađenje pa nema nikakve potrebe ikome otkrivati čime se bavite u slobodno vrijeme.

2. Fleksibilnost

Mobilno klađenje definitivno igraču daje veću fleksibilnost nego igra putem kompjutora. Već smo spomenuli da na mobitelu imate priliku pristupiti računu bilo kad i bilo gdje. Dovoljno je nositi telefon sa sobom. Već u dva klika po ekranu naći ćete se unutar računa za klađenje i imati priliku odigrati koeficijent za koji vjerujete da donosi dobitak.

klađenje prije utakmice vs klađenje uživo - sportske kladionice

M-klađenje vam osigurava i dodatni izbor. Većina ozbiljnih kladionica nudi korisnicima igru u mobilnom web pregledniku, ali i putem nativne aplikacije. Ako se radi o web lokaciji za klađenje koju namjeravate često posjećivati, tada je svakako bolje instalirati aplikaciju. Putem nje možete do profila bez da se svaki put u njega prijavljujete. Softver je pak brži, a dizajn i funkcionalnost na još višem nivou nego na pratećim web stranicama.

Klasično online klađenje na kompjutoru svakako vam daje manju fleksibilnost. Već smo rekli da je moguće igrati putem više različitih računala ili nositi okolo vaš laptop. No, radi se o korisničkom iskustvu koje se ne može mjeriti s klađenjem na pametnom telefonu. Zato po pitanju pristupa i fleksibilnosti definitivno prednost ide na stranu igre putem mobitela.

3. Analiza informacija i donošenje pravih odluka

Mobilno klađenje osigurava igračima maksimalnu slobodu i komociju. Međutim, mobitel je uređaj na kojem postoji bezbroj distrakcija, od društvenih mreža do feeda s vijestima. To može postati problem dok pokušavate složiti dobitni listić, jer nužno je da se fokusirate isključivo na relevantne informacije.

Tu svakako prednost ide na stranu online klađenja na računalu. Da, veliki ekran definitivno je bolja opcija od malog dok pokušavate saznati sve o suparnicima na utakmici na koju se kladite. Istina je i da je na kompjutoru lakše otvoriti više web prozora istovremeno te u njima tražiti ključne informacije za klađenje.

Zato iskusni igrači vole ujutro detaljno proučiti ponudu kladionica na svom računalu. Na velikom ekranu skupljaju informacije, čitaju mišljenja stručnjaka i pokušavaju izdvojiti kvote koje su najizglednije. Tako je najlakše donijeti pravu odluku.

“Pre-match” klađenje zbog toga daje optimalne rezultate upravo uz slaganje listića na računalu. Međutim, kasnije prilikom live oklada stvari drukčije funkcioniraju. Tada više nemate vremena dugo razmišljati i proučavati različite izvore informacija. Naime, kvote rastu i padaju nekoliko puta svake minute. Tu dolazi do izražaja mobilno klađenje, pogotovo ako namjeravate koristiti cash out opciju ili vam je cilj igrati isključivo kvote dok su na svom vrhuncu.

4. Personalizirano iskustvo

Klađenje putem mobitela daje vam priliku da maksimalno prilagodite sučelje vašem mobitelu. To posebno vrijedi za m-klađenje koje se odvija putem aplikacije. U njima kod vodećih sportskih kladionica možete posebno izdvojiti omiljene sportove, lige i utakmice pa i u prvi plan gurnuti one tipove oklada na koje najviše volite igrati.

Igra putem računala nudi vam jedan sasvim drugi način personaliziranja okruženja u kojem se kladite. Tu možete spremiti među favorite sve što vam je bitno za klađenje. Nakon toga imate priliku u par klikova doći do najboljih stranica za skupljanje relevantnih informacija o utakmicama. Također ćete na web stranici kladionice gurnuti omiljena natjecanja u prvi plan, a i memorirati tipove oklada koje posebno cijenite.

Europsko prvenstvo 2024 klađenje

Dakle, personalizacija korisničkog iskustva moguća je uz mobilno klađenje, kao i uz oklade putem kompjutora. Samo nešto drukčije funkcionira. Treba tome još dodati da se online kladionice trude dodatno začiniti cijelo iskustvo svojim personaliziranim ponudama. Da, dobivat ćete putem newslettera informacije baš o natjecanjima na koja se najviše kladite. Tu su naravno i darovi koji će vam biti dostupni, upravo na temelju vašeg prethodnog ponašanja unutar korisničkog računa.

5. Bonusi i promocije

Bilo da igrate putem telefona ili na računalu, bonusi su važni za vašu dugoročnu strategiju. Na vama je samo na vrijeme ih detektirati. M-klađenje omogućuje vam prilično jednostavan pristup promotivnim ponudama. Obično su posebno izdvojene unutar aplikacije, a push notifikacije vas obavještavaju kad postanu aktualne.

Mobilno klađenje također katkad ide uz zasebne bonuse, namijenjene isključivo igračima koji se klade putem telefona. To je svakako važna stimulacija, zbog čega ima smisla skinuti aplikaciju i koristiti je. Obično se radi o bonusima na depozit, no može biti riječ i o besplatnim okladama. U svakom slučaju, čim se pojavi takva ponuda vrijedi proučiti pravila korištenja gratis sredstava. Ako su povoljna, tada je na vama zgrabiti bonus i iskoristiti ga.

Pri klasičnom online klađenju na računalu postoji zasebna stranica s bonusima i promocijama. Pregledno su ispisane promotivne ponude pa vam neće biti problem detektirati one najbolje. Što se pak uvjeta korištenja tiče, na velikom ekranu manji su izgledi da će vam nešto promaknuti. No, rijetkost je da imate na raspolaganju bonus namijenjen isključivo onima koji igraju putem kompjutora. Svejedno, većina promocija iskoristiva je neovisno o uređaju kojeg koristite pa nećete ostati pretjerano zakinuti ako koristite isključivo svoje računalo.

Tip sučeljaBrzina pristupaStreamingPlaćanjaPodrška
DesktopSrednjaDaKlasičnaChat uživo
Mobilni webSrednjaDaMobilnaChat uživo
AplikacijaVisokaDaMobilnaEmail

Online vs. mobilno klađenje: Kako odabrati?

Ozbiljni igrači danas više niti ne razmišljaju o odlasku u poslovnicu i uplati listića na šalteru. Jedina dvojba je kladiti se na računalu ili putem pametnog telefona. Odluka će ovisiti prije svega o vašem stilu igre. Ako preferirate uplatu listića prije početka utakmice, tada ima smisla složiti listić na vašem računalu, odmah nakon detaljne analize brojnih relevantnih izvora.

Nogomet klađenje

No, mobilno klađenje definitivno je bolji izbor ako prakticirate live klađenje. Naime, omogućuje vam da već u nekoliko klikova dođete do željenih oklada, gdje god da se nalazite. Aplikacije za klađenje omogućuju vam čak i da gledate streaming utakmica unutar svog profila. Dakle, po ničemu ne zaostaju za sučeljem na ekranu kompjutora, a daju vam šansu za bržu reakciju.

Kad uzmemo sve u obzir, jasno je da biste svoj omiljenu kladionicu trebali imati među favoritima na računalu, a i na mobitelu. Tako ćete si osigurati najbolje opcije za sportsku prognozu, bilo da igrate “pre-match” oklade ili prakticirate klađenje uživo. Kombinacija jednog i drugog pokazalo se da daje odlične rezultate.

FAQ (Najčešće postavljana pitanja)

Zašto igrači u Hrvatskoj preferiraju mobilno klađenje?

Mobilno klađenje daje vam priliku okladiti se gdje god da se nalazite. Već u nekoliko klikova doći ćete do željenih kvota, što zlata vrijedi ako se kladite uživo. No, imajte na umu da je temeljitu analizu utakmica lakše provesti na računalu.

Koja je prednost mobilnih aplikacija za klađenje?

M-klađenje putem aplikacija daje vam priliku još brže doći do omiljenih oklada. Naime, app će zapamtiti vaše korisničke podatke i nećete ih morati svaki put upisivati. Također, mobilne aplikacije imaju još ljepše i funkcionalnije sučelje od web stranica. Unutra su i prijenosi utakmica. Sve se bez problema otvara, uz odličnu priliku kladitelju za pravovremenu reakciju.

Kakvo mobilno sučelje nude najbolje kladionice u Hrvatskoj?

Bilo da igrate u web pregledniku ili u aplikaciji, od online kladionice se očekuje jednostavna mobilna navigacija, uz koju ćete bez problema pronaći omiljene sportove, lige i utakmice. Kvote trebaju biti krupne, ispisane u modernom fontu. Što više korisnih linkova na naslovnici, tim bolje. Besprijekorno odvijanje streaminga također je nužno. To je ono što najbolje kladionice u Hrvatskoj trenutno nude svojim mobilnim korisnicima.

5/5 - (1 vote)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Online Kladionice

Promocija

Bonus za najuspješnije

Promocija

Bonus za najuspješnije

Promocija

Bonus za najuspješnije

Bonus Dobordošlice

Bonus na prvu uplatu

Bonus Dobordošlice

100% do 100 EUR

+333 besplatne vrtnje

© Copyright 2024 Kladionica.hr sva prava pridržana. 18+